x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premieră cu "Gianni Schicchi" la Opera comică pentru copii

Premieră cu "Gianni Schicchi" la Opera comică pentru copii

de Maria Sârbu    |    23 Mai 2009   •   00:00

Opera "Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini, producţie a Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, are premiera luni, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.



Lucrarea lui Puccini cunoaşte astfel o versiune restrânsă, "foarte puţin adaptată faţă de original", fiind destinată publicului care vine la spectacolele acestei instituţii - copiii. Distribuţia include numele interpreţilor Vicenţiu ţăranu, Andrei Lazăr, Valentin Racoveanu, Gabriela Daha, Raluca Oprea, Daniel Filipescu, Rodica Ocheşeanu, Alexandru Petrovici, Valentino Tiron, Ambrus Levente, Andy Ardeleanu sau Roberta.

Spectacolul face parte din proiectul "Actualitatea capodoperelor", coordonat de Mircea Diaconu. Scenografia este concepută de Viorica Petrovici. Îşi dă concursul şi ansamblul Serioso (la pupitrul dirijoral - Ciprian Teodoraşcu), căruia i se alătură, la orgă, Alexandru Petrovici şi Mădălina Florescu.

După recentele experienţe în domeniul baletului sau musicalului, acest teatru se îndreaptă din nou către domeniul care a generat apariţia sa şi care l-a consacrat: opera. Iniţiată în urmă cu zece stagiuni de Smaranda Oţeanu-Bunea, tocmai în ideea de a apropia publicul foarte tânăr de un gen care are potenţialul său de popularitate, Opera Comică pentru Copii încearcă acum să familiarizeze elevii, pentru că ei reprezintă nucleul publicului, cu o capodoperă a repertoriului de gen: "Gianni Schicchi" de Puccini.

Următoarele spectacole se vor juca la 26 mai, 1 şi 2 iunie. Au loc, de fiecare dată, câte două reprezentaţii pe zi - la 14:00 şi la 16:00, la Sala Mică a Palatului Copiilor.

După o stagiune densă, bogată în spectacole la sediu, în ţară şi în turnee (Israel, SUA, Canada, India), Opera Comică pentru Copii s-a întors de curând dintr-un turneu efectuat în Israel, unde a primit Premiul "Excelenţă în artă" la sărbătoarea "Centenarul oraşului Tel Aviv".

În perioada următoare, trupa este invitată în Croaţia şi Italia (25 iunie - 3 iulie), Tunisia (15-21 iulie), iar în toamnă - în Canada şi India.

×
Subiecte în articol: arte