x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premiera - Disney a venit si in Romania

Premiera - Disney a venit si in Romania

04 Mar 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
Compania Disney este prezenta si pe piata romaneasca de "home entertainment". Asa ca, daca am pierdut filmul la cinematograf, il putem pur si simplu lua acasa pe DVD sau pe caseta video.
SEBASTIAN S. EDUARD

BLOCKBUSTER. Scena din filmul "Piratii din Caraibe"
Compania Buena Vista Home Entertainment, distribuitoare a productiilor Disney, Miramax, Tochstone Pictures si Hollywood Pictures, a intrat pe piata romaneasca prin intermediul firmei Prooptiki Romania. Acest lucru inseamna ca, in acest moment, romanii pot vedea cumparand sau inchiriind casete video/DVD majoritatea titlurilor care apar in Occident. Universal, Warner Bros, United International Pictures, Columbia Pictures, Fox, New Line - toate aceste companii care aduc filme in cinematografele din Romania - erau prezente si in sectiunea "home entertainment", nu si Disney.

PROPUNERI. Disney nu inseamna numai filme de desene animate, ci si productii de actiune, divertisment sau aventuri.

Anul 2005 va aduce titluri importante in sistemul "home entertainment". Disney va fi prezent cu "Satul", un thriller cu Joachin Phoenix, regizat de M. Night Shyamalan ("Al saselea simt", "Semne"), "Casa bantuita", o comedie cu Eddie Murphy, dar si cu filmul de aventuri "Comoara nationala", aflat in acest moment in cinematografe. Blockbusterul "Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre", cu Orlando Bloom, Johnny Depp si Jeoffrey Rush, filmul care a facut in 2003 incasari de 653 de milioane de dolari, este si el pe lista.

ALTE TITLURI. Pe lista figureaza si alte titluri importante, dar care nu sunt produse Disney: "King Arthur", filmul turnat de Anthony Minghella in Romania si nominalizat la 7 Oscaruri - "Cold Mountain" sau "Pearl Harbour", o alta productie importanta, cu incasari de 450 de milioane de dolari in lumea intreaga.

×
Subiecte în articol: arte Disney