x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premieră în România: Expoziție unică dedicată artistului Salvador Dalí la ARCUB - Hanul Gabroveni

Premieră în România: Expoziție unică dedicată artistului Salvador Dalí la ARCUB - Hanul Gabroveni

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Dec 2023   •   16:00
Premieră în România: Expoziție unică dedicată artistului Salvador Dalí la ARCUB - Hanul Gabroveni

Din 13 decembrie, ARCUB ți-a pregătit o experiență memorabilă – expoziția „Universul lui Salvador Dalí”. Peste 2.000 de persoane au ales să viziteze deja expoziția în prima săptămână de la deschidere.

„Universul lui Salvador Dalí” la ARCUB este o călătorie unică în imaginarul dalinian, o testare a limitelor raționalului, unde ceasurile care se topesc, cârjele, sertarele, feminitatea – repertoriul artistic emblematic al lui Dalí – creează o veritabilă experiență suprarealistă. În plus, expoziția va oferi o experiență interactivă prin intermediul tehnologiei moderne, permițând vizitatorilor să interacționeze virtual cu câteva dintre cele mai cunoscute lucrări și simboluri daliniene și să exploreze detaliile ascunse ale operelor sale.

Descoperiți geniul creativ al lui Dalí și lăsați-vă purtați într-o călătorie artistică unică. Nu ratați șansa de a fi printre primii care vor lua parte la această premieră remarcabilă!

13 decembrie 2023 - 12 mai 2024

Iată și alte recomandări de la ARCUB.

Spectacolul de teatru „BE.LOVED”, regizat de Mariana Cămărășan, revine pe scena Sălii Mari a ARCUB cu o nouă reprezentație, marți, 19 decembrie.

BE.LOVED este un spectacol unde muzica Ninei Simone și opera literară a lui Toni Morrison se unesc prin forța unei spiritualități de neclintit, într-un scenariu teatral original, pus în scenă de actorii: Antonia Barancea, Florina Gleznea, Richard Bovnoczki, Cristina Casian, Eliza Bercu-Bodeanu, Ana Maria Bercu, Galina Lazarencu.

O întâmplare tragică schimbă liniștea căminului în care o mamă, o sclavă fugară, care și-a salvat copiii, încearcă să o ia de la început cu cei rămași în viață, alături de bunica acestora, însă liniștea așteptată nu va veni până când spiritul răzbunător care-i bântuie casa nu-și va găsi pacea.

EVENIMENTE ÎN PARTENERIAT

Revival - Balcic

14 noiembrie 2023 - 5 ianuarie 2024

RevivalBalcic reprezintă un extras din patrimoniul Elite Art Gallery constituit în două decenii de rezidență artistică la Balcic. Proiectul prevede o serie de patru evenimente care au rolul de a transpune în prezent un manifest artistic care a stat la temelia artei moderne românești, prin analiză și valorificare a unui patrimoniu de tip fotografic, pictural și arhitectural.

Proiectul se derulează în spațiul din Constantin Noica Nr. 134, în perioada 14 noiembrie 2023 - 5 ianuarie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 17:00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×