„Productele de artă ale industriei frumosului”
'Mostenirea etnografica a Muzeului ASTRA. Tezaure din patrimoniul Muzeului Asociatiunii' este titlul unei expozitii de exceptie deschisa publicului pana la jumatatea lunii ianuarie a anului viitor la Casa Artelor din Sibiu.
Expozitia evidentiaza cele mai semnificative piese mostenite de Muzeul ASTRA din patrimoniul secular al Muzeului Asociatiunii, intaiul muzeu istorico-etnografic al romanilor ardeleni. De altfel, Muzeul Asociatiunii a fost cel care a deschis drumul expunerii unor monumente originale de arhitectura populara in aer liber (prin incercarea de reconstituire a unei stane din Poiana Sibiului la 15 august 1905, la inaugurarea muzeului) si prezentarea, pentru intaia data, a instrumentarului de munca, alaturi de 'productele de arta ale industriei frumosului'. Tot in premiera au fost etalate atunci machete ale instalatiilor hidraulice si ale unor gospodarii traditionale, dar si fotografii cu caracter etnografic.
'Rasfoind' astazi paginile acestei expozitii, ne permitem sa reparcurgem, in chip ideal, tinuturi si stiluri diverse, admirand simplitatea si frumusetea acestora, bucurandu-ne ca, iata, piese de mare valoare nu s-au pierdut, ci isi etaleaza stralucirea si astazi, prin grija muzeografilor formidabili care pun suflet si ne aduc maturii peste timp ale simplitatii si ale frumosului, cu toate valentele emotionale ale acestor piese de exceptie.
Sa nu uitam de asemenea ca Muzeul ASTRA a organizat acest eveniment cultural deosebit pentru a marca implinirea a 150 de ani de la infiintarea Asociatiunii Transilvane pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman ASTRA, la Sibiu, in 1861.

Ştiri din .ro
”Regine Încoronate”, romanul scris de Regina Maria, de mâine cu Jurnalul
Au fost lansate două piese bonus în cadrul proiectului „Retro Rock 2020”
Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu, într-un concert excepțional Beethoven

Așteptându-l pe Godot în regia lui Gábor Tompa la Teatrul Național São João din Porto

„Concert de Ziua Femeii”, „Tosca” și „Carmina Burana”, pe scena Operei Naționale București

Rolul femeilor în industria muzicală, dezbătut în cadrul Mastering the Music Business 2021
Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Film O’Clock, festivalul care și-a propus să elimine distanțele fizice și emoționale dintre oameni, și-a ales câștigătorii. Două scurtmetraje egiptene și unul grecesc și-au adjudecat premiile

Radu Jude, Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2021

Juriul a decis: Roxen va interpreta Amnesia la Eurovision 2021

Berlinale 2021: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al lui Radu Jude, a câştigat Ursul de Aur
Licitație de circa 180.000 de euro pentru o pictură de Adrian Ghenie
Teatrul Dramaturgilor Români. Programul evenimentelor din luna martie

HORIA ANDREESCU dirijează Haydn și Beethoven la SALA RADIO!
