x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Proiect marca Mihalache - Melodii de altadata cantate de Crina Matei

Proiect marca Mihalache - Melodii de altadata cantate de Crina Matei

de Alex Revenco    |    06 Iul 2006   •   00:00
Proiect marca Mihalache - Melodii de altadata cantate de Crina Matei

Astazi vede lumina zilei un nou proiect muzical semnat Marius Mihalache. Este vorba de CD-ul "Din cei mai frumosi ani", realizat dupa conceptia muzicala a lui Marius Mihalache, iar Crina Matei este solista vocal.

Este vorba despre melodii scrise in perioade de timp diferite, din anii ’30 sau ’40 pana in anii ’80, o selectie de cantece care odinioara erau pe buzele tuturor. "Dar-ar naiba in tine, dragoste", "Vrei sa ne-ntalnim sambata seara?", "Cosarul", "Pe ulita armeneasca", "Vanzatoare de placeri", "Minte-ma", "In taverna din port" sunt doar cateva titluri de pe acest remarcabil album. Cei care au participat la inregistrarea discului "Din cei mai frumosi ani" sunt: Crina Matei - voce, Marius Mihalache - conceptie muzicala, tambal, Pancirel Constandache - trompeta, Cornel Turcitu - vioara, Vasile Alexandru - clarinet, Aurica Turcitu - contrabas, Dragos Mihu - tobe si Micu Baran - chitara.

RESTITUTIO. Despre album si alte proiecte, Marius Mihalache a spus urmatoarele: "Acest disc este cantat in ritmuri diferite, de la tango, charleston, swing, twist sau jazz. Este o incercare de a readuce in actualitate melodii vechi. Stiu ca este foarte riscant sa «ataci» aceste cantece de legenda si sa le schimbi orchestratia, dar este riscul meu, pe care mi-l asum, si sper ca publicul sa inteleaga si sa aprecieze acest proiect. Crina Matei a avut un rol foarte important, ca actrita ea a intrat practic in pielea fiecarui personaj, pentru ca fiecare melodie in parte este, de fapt, o fabuloasa poveste. Pentru viitorul apropiat lucrez la «World Symphony», un proiect foarte ambitios in care va fi inclusa muzica popoarelor care au dus la dezvoltarea generala a muzicii. De asemenea, am preconizat un album impreuna cu Chick Corea (in 2007), iar acum lucrez la muzica filmului «Restul e tacere» al lui Nae Caranfil".

×
Subiecte în articol: arte