x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Respiratie proaspata care dureaza

Respiratie proaspata care dureaza

22 Iul 2004   •   00:00

Admit sincer: pe mine ma sperie papusile. Mi-au ramas niste sechele naspa de cand am vazut un film oribil (horror, adica!) in care personajul negativ de care nu scapai nicicum era o papusa. Brrr! Ma sperie numai ideea de papusa!

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Papusile sunt reprezentarile hidoase ale fiintei umane, prelungiri urate ale unei persoane poate simpatice altminteri. Prima oara cand am vazut reclama aia cu papusa am simtit un fior rece pe sira spinarii. Doamnelor&domnilor, sa mor io daca va mint! Cred ca astia au ceva cu mine. Vor sa ma termine psihic. Din cand in cand, adica in fiecare pauza publicitara, o vad. Este papusa care ba dardaie de frig, ba se incalzeste sau nu mai stiu ce mai face. Ati observat poate onomatopeea pe care o scoate atunci cand vrea sa sugereze ca-i e frig de la aerul conditionat. Ma intreb cati profesionisti or fi lucrat la efectul horror al sunetelor, cati experti in distrugerea creierelor si-au pus mintile la contributie ca sa-mi faca mie parul maciuca. Si, dac-as fi doar eu, n-ar fi nimic, dar sunt atatia oameni care-mi impartasesc parerea.

In numele unui grup de cetateni extenuati de spaima, protestez! Sunt impotriva reclamelor cu/la papusi. Noi, oamenii, pentru care nimic pe lume nu-i mai de pret decat linistea capului, cerem cu umilinta exterminarea tuturor celor care au conceput aceasta reclama, de la idee la tot ceea ce am ajuns sa vedem la televizor. In alta ordine de idei, ati observat ce dictie are nenea ala din reclama la Colgate? E unu’ sasait care zice ca "si dentistul lui a descoperit aselasi lucru". In plus, mai aflam ca daca folosim regulat aceasta pasta de dinsi, gura noastra pare mai sanatoasa. Eu as prefera ca gura mea chiar sa fie sanatoasa, asa ca nu-mi ramane decat sa apelez la o pasta de dinsi care sa ma protejeze de-adevaratelea.

Am aflat din reclama la o ciunga (habar n-am care) de ce mesteca barbasii guma de mestecat: pentru ca au nevoie de o respirasie proaspata ca sa se pupe cu femeile marfa care le apar in cale. Cum apare una, cum, tup, o guma de mestecat in gura. Dupa ce o vrajesti la un suc, o duci sus si-i arati adevarata ta respiratie proaspata.

Care dureaza mult. Muuult mai mult!

×
Subiecte în articol: arte