x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sa va enervati bine!

Sa va enervati bine!

09 Mar 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Si acum, o dedicatie speciala pentru toti cei carora nu le place cand scriu despre videoclipuri: sa observam impreuna cateva aspecte de bun simt din ultimul videoclip al Andreei Balan, "Evadez", dupa care sa incercam o psiho-analiza simplista a acestei fete, care pana mai ieri ma lasa anchilozata cand incercam sa-i copiez miscarile de pe scena si care, in ultima vreme una-doua, scoate pistolul si rezolva tot. Mi-a placut schimbarea ei de imagine. Adolescenta manata de proprii estrogeni, care scheuna versuri siropoase de iubire (ce dragut!) s-a transformat hocus-pocus-preparatus intr-un fel de diva cu pistol in dotare, care intelege sa-si rezolve probleme pe calea armelor. Are o privire de te baga-n sperieti. Nu-i bine sa te pui cu ea. Nu-i bine sa-ncerci sa-i tragi o teapa. O sa vina dupa tine, o sa te insface de guler, o sa-ti zica vreo doua de dulce cu privirea aia de killerita vindicativa, dupa care, poc, te pomenesti ca devii stafie si te miri de ce trece autobuzul peste tine fara sa te faca tandari - pentru ca deja ESTI tandari.

Tttt.... nu este bine. Acuma, zi si tu, ce-ar fi daca i-am impusca pe toti cei pe care nu-i suportam sau pe toti cei care ne fac probleme? Am constata, desigur, cat suntem de singuri (aici duc o mana la tampla) si de buni (aici deja plang) in lumea asta mica si rea in care nu noi am cerut sa ne nastem. Sa-ti impusti seful, sa-ti impusti vecinul, sa-l impusti pe kinderu’ care-ti urla-n cap la restaurant, sa-l impusti pe chelner, pe instalator, pe tanti care-ti incaseaza factura la lumina... sa-i impusti pe toti cei din televizor, pe nasoalele de la sala care te sfideaza cu muschii lor...

O lume in care sa nu ma enerveze nimic ar fi la fel de atractiva ca o dezbatere pe tema "Siderurgia romaneasca - trecut, prezent si perspective".

Se pare ca Andreea n-a aflat ce misto e sa te enervezi si sa nu apesi pe tragaci din orice prostie. Nu-i nimic. Special pentru ea, am sa organizez un curs de enervare, in care am sa expun un proiect despre "cum sa ne enervam cu succes", "sa devenim din ce in ce mai enervanti", "exaspereaza-l fara frica", "isterizeaza-te impreuna cu mine de pantofii ascutiti", "cum sa-ti sara tandara din orice", "sa ne iesim din pepeni impreuna", "sa nu ucizi! Strange-l de gat incetul cu incetul", "pierdut cumpat. Si ce daca?".

Daca acest curs va avea succes, preconizez c-o sa pun la punct "Asociatia Enervantilor Anonimi Fara Pistol Sau Cu Pistol De Jucarie". Mai simplu, A.E.A.F.P.S.C.P.D.J.

×
Subiecte în articol: arte