x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Scenart", la Operetă

"Scenart", la Operetă

05 Noi 2010   •   00:00

În cadrul Festivalului "Viaţa e frumoasă", are loc astăzi, de la ora 16:00, în Foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", o conferinţă privind proiectul "Scenart" - Sprijin pentru competenţe în artele spectacolului din România.

Acest proiect a fost iniţiat în octombrie 2009 de Operetă, în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, şi urmăreşte pregătirea şi perfecţionarea persoanelor care lucrează în domeniul artelor spectacolului din România. Totodată vine să acopere o lipsă importantă de pe piaţa muncii din România, meseriile specifice artelor spectacolului fiind foarte puţin sau deloc reprezentate în acest domeniu.

Proiectul a intrat în aprilie 2010 în a doua sa etapă, în cadrul căreia s-au desfăşurat o serie de module de formare pentru angajaţii Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", pentru meseriile tehnice, ca maestru de lumini, maestru de sunet, maşinist, recuziter, cabinier, costumier, machior şi altele. Toate cursurile au fost susţinute de formatori din cadrul Accademiei Teatro alla Scala, o instituţie asociată Teatrului La Scala din Milano.

Proiectul urmăreşte să se constituie într-o academie independentă, într-un centru de pregătire pentru meseriile specifice domeniului artistic şi să contribuie în acest fel la profesionalizarea acestui domeniu în România.

Tot astăzi, de la 14:30, va începe Atelierul pentru copii "Viaţa e frumoasă!", coordonat de Adriana Teodorescu. Evenimentul are loc la Studioul pentru copii al Operetei.

×
Subiecte în articol: arte