x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Sculptură versus film”

"Sculptură versus film”

de Luminita Ciobanu    |    07 Iun 2012   •   15:53
"Sculptură versus film”

Asociatia Internationala de Tineret 'BECOME' continua seria evenimentelor ce promoveaza tinerii artisti. Astfel, intre 11 si 17 iunie va fi deschisa la Sibiu, in foaierul Teatrului pentru copii si tineret GONG, expozitia 'Sculptura versus film', care va cuprinde opere ale artistilor Ioana Angelescu (prostetica) si Cristian Crestincov (sculptura) si releva o gama colorata si expresiva de elemente comune regasite in sculptura, teatru si film.

Vizitatorii pot descoperi abilitatile si procedeele implicate in 'aducerea la viata' a unei 'figuri', de la stadiul de idee, schita pana la forma finala 'din culise'. Evenimentul scoate la iveala modul in care personajele au fost concepute si realizate pentru lumina reflectoarelor. 'Expozitia prinde viata prin prezenta unor personaje surpriza apartinand universului teatral. Teatrul pentru copii si tineret GONG Sibiu, renumit centru pentru arte, cunoastere, divertisment si cultura reuseste mereu sa anime prin fiecare eveniment persoane de toate varstele', subliniaza Ioana Angelescu.

Specialist in machiaj de film profesional, cu o vasta experienta in arta frumosului, Ioana Angelescu a realizat prostetica pentru efectele speciale din numeroase proiecte de teatru si film romanesc si international: Taboo (Max Makowski), Occident (regia Cristian Mungiu), Pumpinkhead: Ashes to Ashes (regizor Jake West) 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (regia Cristian Mungiu), Faust (regia Silviu Purcarete) si multe altele.

La randu-i, Cristian Crestincov, artist plastic, de origine basarabean, stabilit in Romania din 1998, si-a exprimat talentul artistic la varsta de 7 ani. A urmat Scoala Primara de Arte Plastice si Decorative 'Susev' – Chisinau, dupa care s-a transferat la Liceul de Arte Plastice 'Nicolae Tonitza'. Pasiunea pentru sculptura l-a determinat sa aprofundeze studiile in cadrul Universitatii Nationale de Arte Plastice din Bucuresti – sectia Sculptura. Intre anii 2006 -2012 a participat la realizarea si restaurarea multor grupuri statuare, monumente, cladiri istorice din Romania si din strainatate intre care 'Fantana Miorita, ,fantana 'American Village', 'Palatul Patriarhal'. Lucrarile artistului au fost expuse la renumite case de licitatii din Capitala la numeroase expozitii.

×