x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Smaranda, fiica lui Tudor Vornicu, şi Dumitru Prunariu, la TVR2

Smaranda, fiica lui Tudor Vornicu, şi Dumitru Prunariu, la TVR2

10 Mai 2013   •   13:58
Smaranda, fiica lui Tudor Vornicu, şi Dumitru Prunariu, la TVR2
Sursa foto: IOANA CHIRITA

Din 12 mai, TVR 2 va difuza în fiecare duminică, de la ora 18.10, emisiunea "Duminica poveştilor adevărate”, prezentată de Liana Stanciu şi Costea Lupescu. Emisiunea se va vedea simultan şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, TVR+.

Invitaţii primelor "poveşti adevărate" sunt Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiu, şi Smaranda Vornicu, fiica regretatului om de televiziune Tudor Vornicu. Telespectatorii vor afla cum se pot intersecta în feluri nebănuite drumurile a doi oameni care nu s-au văzut niciodată. Vor putea urmări secvenţe dintr-un reportaj realizat pe vremea lui Tudor Vornicu la clubul de aeromodelism, la care, elev fiind, învăţa Dumitru Prunariu, cel care avea să devină eroul aeronauticii româneşti. Şi tot pentru această ediţie, echipa emisiunii a pregâtit una dintre puţinele filmări în care Tudor Vornicu, păstrându-şi tonul serios, îl provoacă pe tânărul Jean Constantin să-l imite pe Toma Caragiu. Este doar unul dintre momentele de arhivă TVR, comentat "în direct", alături de Smaranda Vornicu, cea care a moştenit hazul, dar şi harul scriitoricesc ale tatălui ei, Tudor Vornicu, şi care va dezvălui o altă faţă a celebrului om de televiziune, dar şi felul în care, prin ea, aceste lucruri merg mai departe.

Echipa emisiunii "Duminica poveştilor adevărate" îşi doreşte să pună în lumină valori autentice, să aducă în faţa publicului oameni excepţionali, care ne pot inspira, oameni care schimbă de-adevăratelea lumea din jurul lor. "Duminica poveştilor adevărate este o emisiune despre normalitate, despre valoare şi despre modestie. Este o emisiune care sperăm să facă publicul să zâmbească, dar, cel mai important, să redea speranţa că oameni extraordinari trăiesc printre noi. Sute de reportaje, filmări, documentare, spectacole s-au strâns în jumătate de veac în arhiva Televiziunii Române. De fapt, arhiva TVR este o adevărată colecţie de mărturii filmate ale istoriei recente, este un loc în care descoperim o mulţime de răspunsuri, destine şi poveşti", spun Diana Pascal şi Aimee dăAlbon, producătoarele emisiunii.

×