x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Spectacol-eveniment la TNB / Beni & Millenium, altfel de colinde

Spectacol-eveniment la TNB / Beni & Millenium, altfel de colinde

de Alex Revenco    |    02 Dec 2006   •   00:00
Spectacol-eveniment la TNB / Beni & Millenium, altfel de colinde

Concert extraordinar de Craciun. Luni, 4 decembrie, de la ora 18:00, in Sala Rebreanu a Teatrului National, grupul Millenium si Benone Sinulescu ii colinda pe bucuresteni.

Concert extraordinar de Craciun. Luni, 4 decembrie, de la ora 18:00, in Sala Rebreanu a Teatrului National, grupul Millenium si Benone Sinulescu ii colinda pe bucuresteni.
Spectacolul este prilejuit de lansarea noului album "Colinda colinda" si propune publicului spectator o alta abordare a acestui gen muzical traditional. Potrivit organizatorilor, nea Beni va canta acompaniat de grupul Millenium (instrumental si vocal) colinde "cu inflexiuni irlandeze, jazz, rock si rock simfonic, pastrand totusi elementele traditionale".

PRO ACTIV MEDIA. Noul disc contine 14 piese, dintre care 12 sunt interpretate de Benone & Millenium, una doar de grupul din Chisinau, iar piesa are doua variante: una extinsa si alta radio edit. "Noapte minunata", "Veniti la Bethleem", "La streasina cerului", "Covorul alb", "Un voinic inalt de-o schioapa" sunt cateva titluri ale acestui disc, produs de Pro Activ Music.

Cornelia Chise - voce, Olga Gorcinschi - vioara, Gheorghe Postoronc - chitara bas, Alexandru Zgureanu - chitara, Nicolai Nedelciuc - pian, Alexandru Daraban - chitara si Vitalie Cozori - percutie inseamna la aceasta ora Millenium, iar la inregistrari a participat ca invitat Ion Negura - caval, tilinca, cimpoi, fluier. Concertul de la Bucuresti va fi urmat de o serie de spectacole in tara, unde cunoscutul Dumitru Zamfira va evolua alaturi de Beni & Millenium, la diferite instrumente de suflat.

Evenimentul de luni, produs de Dan Maciuca si Pro Activ Media, a starnit un mare interes in randul artistilor, iar Margareta Paslaru, Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Dan Teodorescu, Tudor Chirila, Sanda Ladosi si Ana Maria Ferencz si-au anuntat deja prezenta. Concertul va dura 90 de minute si va beneficia de o tehnica speciala, cu lumini mobile, sunet cuadrofonic, efecte speciale.
Ai ce citi maine!
Femeia. Neoromantica, sofisticata, exclusivista? Sau ca un fluture, cu adieri de organza? Noile tendinte in moda ale designerilor romani ofera un spectacol tentant si seducator, ce se desfasoara intre influente ale anilor ’80, glamour sau puterea delicatetii.
INFO

Dansul popular, premiat. Ansamblul "Cununa Carpatilor" a obtinut, la Gala Festivalului Mediteranean de Dans Folcloric din Larnaca - Cipru, locul doi. "A fost o competitie foarte dura, cu multe tari participante. Am reusit sa obtinem locul doi, o mandrie pentru folclorul romanesc si pentru Ansamblul «Cununa Carpatilor», care ne-a reprezentat aici, in Cipru. Ne-am prezentat la festival ca niste luptatori si am dovedit frumusetea folclorului nostru, a costumelor si coregrafia dansului", a spus solistul Gheorghe Turda, coordonatorul formatiei romanesti. (Monica C. Andrei)

Colinde cu Tudor Gheorghe. Tudor Gheorghe va sustine un concert la 23 decembrie, la Sala Palatului, in cadrul caruia va prezenta un repertoriu de colinde simfonice. Spectacolul va include, pe langa colindele traditionale, o serie de "poeme de iarna", acestea alcatuind spectacolul "Iarna Simfonic". Tudor Gheorghe incheie astfel un an in care a avut parte de o serie de sapte spectacole consecutive prezentate in premiera, la Bucuresti, in decurs de o saptamana. La acestea au asistat, in total, peste 40.000 de spectatori.
×
Subiecte în articol: arte millenium