x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Stelele de pe cer si dragostea grea

Stelele de pe cer si dragostea grea

28 Iul 2004   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Era o dimineata frumoasa de vara. Era senin si cald afara. Era ieri. Ea zapa linistita, caci nimic nu o deranja. Se inregistrau usoare intensificari ale vantului, iar temperatura aerului ajungea pana la 22 de grade Celsius, amenintand sa urce pana dincolo de 30. Deodata, ciuli urechile. Ceva zbarnaia intens si metalic, zgariindu-i auzul pe care nu l-ar caracteriza chiar fin. Era limba romana folosita de Nicoleta Voica.

"Ti-ar place sa nu stiu-ce-si-nu-stiu-cum? Ti-ar place? Zi, ti-ar place?", facu ea de mai multe ori, ca un cutit implantat si rasucit intr-o burta adipoasa. Ea ramase stinghera in fata ecranului si inceta, pentru doar cateva secunde, sa mai butoneze telecomanda. Ochii ii faceau in cap ca niste cercuri concentrice, exact cum ii faceau sarpelui Kaa din "Cartea Junglei", amenintand sa-i provoace grave tulburari de stomac. Da, avea crampe!

N-apuca sa se dezmeticeasca bine, ca niste fete cu parul auriu, despre care afla ca se numesc impreuna Blondy, au stors-o din nou de puteri. Prezentau o melodie "care face parte de pe albumul"... un album... in fine, un album, un album cu melodii, suntem siguri, toate una si una, ca doar nu un album duminical sau, mai rau chiar, un album de arta.

Se incorda din toate incheieturile pentru ultima oara si apasa repede pe butonul cu sageata in sus al telecomenzii sale universale.

Se multumi sa priveasca tamp, asa cum numai ea era in stare s-o faca, videoclip muzical dupa videoclip muzical. Erau foarte multi tristi. Oameni tristi erau peste tot.

De exemplu, aceasta trupa de baieti, Body & Soul, alaturi de care canta Selena. Selena, o alta fata cu parul auriu si trista. Era trista. Toti erau tristi in acel videoclip pe care ea il urmarea cu o curiozitate morbida. "De-as putea, ti-as oferi/ Luna, stele mii si mii" si mai incolo - "Iubirea si dragostea grea/ Din inima mea".

"C...t!", se gandi ea, baietii astia nu mai stiu cum sa le vrajeasca pe fete, iar partea proasta in toate astea este c-au trecut de la discursul "hai, iubito, te fac un poker pe dezbracate?" (varianta mai cinstita) la "stelele de pe cer" (varianta total irealizabila, dar convenabila si mult mai ieftina, in sensul propriu al cuvantului). Ce n-a inteles pana la urma din toate astea este pe cine iubea ea. Ca erau trei si cu toti se rupeau in figuri ca-i iubea.

×
Subiecte în articol: arte