x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Stil pentru toate buzunarele

Stil pentru toate buzunarele

de Oana-Maria Baltoc    |    15 Dec 2010   •   19:56
Stil pentru toate buzunarele
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Jurnalul Naţional

142647-bogdanchesaruintactimages-768w8564.jpg„Gustul nu ţine de bani. Te naşti cu el sau îl poţi cultiva de-a lungul timpului, dacă nu-l ai”, aceasta este ideea preconcepută pe care An­dre­ea Raicu şi Roxana Voloşeniuc, re­dac­torul-şef al revistei Elle Ro­mâ­nia, încearcă să o demonteze prin exemple concrete adunate într-un proiect am­bi­ţi­os a cărui primă piesă este reprezentată de „Codul bunelor ţinute”, un DVD lansat oficial asea­ră la The Ark din Bucureşti, în pre­zen­ţa prietenilor.

Luni de zile de umblat prin ma­ga­­zine, de asortat haine accesibile ca preţ, dar de calitate, pentru ca lecţia de stil a „profesoarelor” An­dre­ea şi Roxana să fie valabilă pentru toate doamnele şi domnişoarele, indiferent de posibilităţile financiare, pentru că, nu-i aşa, imaginea este foarte importantă în ziua de azi.

„Pe piaţă sunt foarte multe cărţi care tratează subiecte de acest gen, foarte multă teorie prin urmare, dar până la urmă moda are legătură cu partea vizuală. Am lucrat enorm la acest DVD care prezintă peste 140 de ţinute, în care exemplificăm felul în care trebuie făcută detoxifierea garderobei, vorbim despre alegerea celor zece piese de bază a unei gar­de­ro­be în aşa fel încât să reziste în timp şi explicăm dress codurile (black tie, cocktail, smart casual etc), dar şi modul în care trebuie combinate hainele cu accesorii pentru ca de fiecare dată să pară că ai o altă ţinută.

Amuzant e că toată aceas­tă muncă intensă s-a petrecut la mine acasă, unde s-au adunat sute de haine şi de perechi de pan­tofi. În tot acest timp, casa mea s-a transformat într-un imens şifonier”, a mărturisit Andreea Raicu. Demersul celor două profesioniste ale mo­dei a pornit din dorinţa de oferi in­for­maţii clare şi exemple concrete ce­lor care vor să înveţe cât mai mul­te despre cum să se îmbrace: „De multe ori am văzut femei care au potenţial, ştiu despre tendinţe, dar nu au cunoştinte despre lucrurile de bază. Asta este ideea, iar în viitor vom face şi alte DVD-uri care vor completa acest subiect. Practic, acest prim produs este baza şi pe masură ce trece timpul vom adăuga tendinţele, avem şi un proiect pentru femeile cu măsuri speciale.”

×
Subiecte în articol: arte fashion