x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Târg de bunătăţi, cadouri şi antichităţi la Muzeul Ţaranului Român

Târg de bunătăţi, cadouri şi antichităţi la Muzeul Ţaranului Român

de Carmen Anghel    |    21 Noi 2012   •   18:30
Târg de bunătăţi, cadouri şi antichităţi la Muzeul Ţaranului Român

Vreţi să vă întoarceţi puţin în copilărie? Vreţi doar să vă pregătiţi pentru sărbătorile de iarnă?
 Vineri, sâmbătă şi duminică (23- 25 noiembrie) suntem invitati  la Târgul de bunătăţi, cadouri şi … antichităţi  din curtea Muzeul Ţăranului Român.

Să vedem ce am putea degusta. Pentru cei care ţin post: halviţă, turtă dulce, halva, murături fără conservanţi, prăjituri tradiţionale de post din Maramureş, magiun de prune, nuci, miere, dulceţuri, siropuri şi zacuşti, hribi, ghebe la borcan şi alte felurite salate de toamnă din cămări ca altadată.

De dulce sunt afumături din Galaţi, Argeş şi Sibiu, Tecuci, Bran, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, pâine în culori cu
sofran, suc de roşii şi spanac, placinta întinsă de Turnu şi plăcinte munteneşti cu dovleac, mac, vişine.

După ce vă veţi fi îndestulat  stomăcelele poate treceţi şi pe la meşterii populari care au trudit la ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, obiecte din lemn şi alte minuni din căsuţa de la ţară. 
Lucruri frumoase vă aşteaptă şi în curtea interioară, pe aleea Samurcaş. Vă veţi întoarce în timp, printre obiectele de antichităţi.
Lucruri minunate cu iz de vremuri de mult uitate, adunate cu grijă de anticari: ceasuri, bijuterii, sfeşnice, tablouri, aparate foto, patefoane, mobilier, multe mărunţişuri ce aduceau bucurie în vieţile oamenilor prin frumuseţea lor.

Târgul vă aşteaptă, intrarea e liberă.

×