x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale ''Târgul de ţară” revine în Muzeul din Dumbrava Sibiului

''Târgul de ţară” revine în Muzeul din Dumbrava Sibiului

de Luminiţa Ciobanu    |    20 Mar 2013   •   16:13
''Târgul de ţară” revine în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Complexul Naţional Muzeal ASTRA invită sibienii, dar şI turiştii care iubesc acest oraş din inima Transilvaniei, la prima ediţie a “Târgului de ţară” din acest an, ce va avea loc duminică, 24 aprilie, în Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10:00 – 17:00. La standurile producătorilor, potenţialii cumpărători vor găsi produse tradiţionale, ecologice, ce păstrează vie tradiţia culinară din zona Sibiului: brânzeturi de oaie şi de capră, carne şi preparate din carne, zacuscă, pâine şi cozonac, miere, ţuică, dulciuri şi turtă dulce, gemuri, dulceţuri şi siropuri.

Producătorii din localitatea Târnava Mare, judeţul Sibiu, vor realiza un program de demonstraţii culinare, idei pentru Sărbătoarea Paştilor: tocană din carne de ied şi de viţel pregătită la ceaun, şi dar şi alte specialităţi din carne de ied şi capră. De asemenea, se vor găsi preparate dulci pe bază de brânză de capră, după reţete specifice Văii Târnavei iar cei interesaţi vor putea afla informaţii despre reţetarul tradiţional al acestei zone.
“Târgul de ţară” se va desfăşura începând cu 24 martie în fiecare duminică, în funcţie de condiţiile meteo, până la sfârşitul lunii octombrie.


×
Subiecte în articol: Muzeul din Dumbrava Sibiului