x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Te iubesc, da’ nici chiar asa

Te iubesc, da’ nici chiar asa

16 Noi 2004   •   00:00

Am incercat sa ma fac sa rad de una singura si-am reusit. Metoda e foarte simpla, incearc-o si tu daca vrei: da-te fata-fata de pe un program pe altul, fara sa te stabilesti pe unul anume. Asa, impusti cel putin doi iepuri dintr-o apasare de buton: mai intai te buseste rasu’ si pe urma, ai satisfactia ca i-ai luat mau’ unuia de care nu-ti place nici cu slujbe.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Totusi, exista riscul ca asta sa nu se-ntample. Adica daca de exemplu nu te buseste rasu’, s-ar putea sa fii o acritura. Sau pur si simplu, sa fii un tip obiectiv, un tip serios, un tip care, nu-i asa?, nu sta el de prostii si nu-si iroseste energia cu tampenii. Daca nici varianta a doua n-o obtii, adica daca n-ai si tu o satisfactie cat de minuscula, ca i-ai luat fraza din gura unuia de nu-ti place de el, atunci nu pot decat sa te admir si sa te respect. Esti un tip vertical, un tip omenos, un tip, practic, inimos. Adica nu un tip pragmatic. Adica, practic, esti un tip inimos. Asa!

Cum eu sunt la limita foarte de jos a moralitatii, pot sa-ti dezvalui ca m-am ras colosal cand, trecand brusc de pe Divertis pe Andreea Raicu (Totul pentru tine), mi-a fost dat s-aud cea mai misto fraza din ultimii zece ani: "Faptu’ ca ti-ai dat foc la mana a fost doar o incalzire".

Doamne, cat am iubit-o pe Andreea! Cat de totala a fost, cat de geniala! Se facea in aceasta emisiune ca unu’ voia sa le demonstreze socrilor lui ca-i iubeste si-atunci, ce si-a zis? Ia sa ma duc io la emisiunea "Totul pentru tine" ca sa-mi dau foc. Iti spun cu cea mai mare sinceritate de care sunt in stare: m-a impresionat pana la lacrimi mari si multe faptul ca, in sfarsit, socrii, dupa momente de paf total, au gasit de cuviinta sa verse o lacrima de induiosare. Asa mai vii de-acasa, dom’le! Asa da! Asa ne-am dat si noi seama ca ne iubesti, hai vino-ncoa’ sa te pup, ca tare-mi esti simpatic, muah, muah, fir-ai tu sa fii, ca taaaaare m-ai speriat, nebunule si exageratule, ca nici nu mai stiu cum sa-ti zic.

L-am tot privit pe nenea ala de si-a dat foc si m-am intrebat de una singura oare nu putea si el sa le demonstreze altfel? Adica, de exemplu, sa stea cu capu’-n aragaz sau, mai simplu, chiar, sa se lege cu un nod complicat peste linia de metrou si sa-ncerce sa se dezlege in timp ce metroul se apropie de statie. Pusi sa comenteze efortul ginerelui, gagiii o trantesc fabulos: "te iubesc, te iubesc, da’... nici chiar asa".

×
Subiecte în articol: arte