x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "The Brazz Brothers", la Bucuresti

"The Brazz Brothers", la Bucuresti

02 Sep 2004   •   00:00
 "The Brazz Brothers", la Bucuresti

Iubitorii de jazz au motive sa se bucure: celebra trupa norvegiana "The Brazz Brothers" concerteaza in Romania pentru prima oara. Cu ocazia Festivalului Artelor, celebrii jazz-men-i vor sustine doua concerte, unul pe 12 septembrie, care va marca inchiderea Festivalului de la ora 20:00 in Piata Artelor (Constitutiei), si cel de-al doilea pe 13 septembrie, la Sala Radio, de la ora 20:15.

CLAUDIA DABOVEANU

Ultimul lor concert va fi sustinut in cinstea sosirii in Romania a premierului norvegian Kjell Magne Bondevik si a sotiei acestuia, la invitatia omologului sau roman, Adrian Nastase. "The Brazz Brothers" a luat fiinta in 1981, trupa fiind alcatuita din cinci muzicieni si tot atatea instrumente de suflat: doua trompete, un corn francez, un trombon si o tuba.

Primul lor album a aparut in 1986 si s-a bucurat de un succes rasunator din partea publicului si a criticii de specialitate. Improvizatiile lor au fost din ce in ce mai apreciate in concerte live, trupa fiind invitata sa sustina recitaluri in tarile scandinave, Belgia, Franta, Olanda, Germania, Austria, Asia, SUA, Africa etc.

×
Subiecte în articol: arte