x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Timișoara 2023: „Brâncuși văzut de …” Ovidiu Șandor

Timișoara 2023: „Brâncuși văzut de …” Ovidiu Șandor

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Dec 2023   •   14:00
Timișoara 2023: „Brâncuși văzut de …” Ovidiu Șandor

Modernism.ro a realizat miniseria „Brâncuși văzut de …” cu Ovidiu Șandor, comisar al expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, colecționar, antreprenor cultural, președintele Fundației Art Encounters. Urmează episoadele „Brâncuși văzut de …” Bogdan Rața, sculptor; Robert Serban, scriitor și Aura Balanescu, manager proiect.

Fiecare invitat ne-a ghidat subiectiv, personalizat prin expoziția de la Muzeul Național de Artă Timișoara, așa că o să surprindeți o diversitate a interpretărilor și a influențelor artei lui Brâncuși pentru lumea de astăzi.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reunește 100 de lucrări ale artistului din mari muzee ale lumii și din țară și este parte din programul „Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii”.

„Ce urmează să vedem începând cu 30 septembrie la Muzeul Național de Artă din Timișoara este prima expoziție Brâncuși care plasează artistul într-un context românesc și reprezintă o binemeritată revenire simbolică în patria de origine. Din punct de vedere instituțional, expoziția Brâncuși de la Timișoara ilustrează și un exemplu de bune practici și de colaborare complexă între instituții românești și străine, atât publice, cât și private. E un succes că am reușit să strângem în jurul proiectul oameni foarte capabili și să arătăm că se poate face un astfel de proiect ambițios, la un nivel ridicat și în România. Constatăm că expoziția beneficiază și de un sprijin semnificativ din partea firmelor românești sau active în România și sperăm să vedem și în viitor astfel de implicări în zona artei vizuale”, menționează Ovidiu Șandor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×