x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Volum dedicat lui Ludovic Spiess

Volum dedicat lui Ludovic Spiess

de Sebastian S. Eduard    |    27 Aug 2009   •   00:00
Volum dedicat lui Ludovic Spiess

În deschiderea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", Curtea Veche Publishing lansează volumul Ludovic Spiess, semnat de criticul muzical şi publicistul Costin Popa.



Evenimentul va avea loc la finalul conferinţei de presă din deschiderea festivalului - duminică, 30 august, ora 17:30, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti. Vor vorbi: Ioan Holender - director al Operei de Stat din Viena şi director al festivalului, Smaranda Oţeanu-Bunea - critic muzical, Mihaela Moroşanu - redactor-şef al Curtea Veche Publishing, şi autorul Costin Popa.

Marele tenor Ludovic Spiess (1938-2006) a fost unul dintre cei mai iluştri artişti de operă români din toate timpurile, activitatea lui desfăşurându-se atât pe cele mai renumite scene ale lumii (Opera din Viena, Scala din Milano, Metropolitan din New York, Covent Garden din Londra etc.), cât şi în teatrele lirice româneşti. Cei mai faimoşi artişti din epocă i-au fost parteneri, de la Birgit Nilsson la Nicolae Herlea, de la Christa Ludwig la Elena Cernei, de la Montserrat CaballÈ la Maria Slătinaru.

×
Subiecte în articol: arte