x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Zilele Culturii şi Limbii Române în Basarabia

Zilele Culturii şi Limbii Române în Basarabia

de Carmen Anghel-Dobre    |    27 Aug 2010   •   00:00

Ziua Limbii Române în Basarabia este sărbătorită anual la 31 august. În perioada 31 august-2 septembrie 2010, dincolo de Prut se vor desfăşura mai multe evenimente culturale menite să marcheze această sărbătoare.



Sărbătoarea este organizată de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.

Astfel, miercuri, 1 septembrie 2010, de la ora 15:00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, vor avea loc concerte susţinute de trupe cunoscute de la Bucureşti şi Chişinău - Şuie Paparude, Alternosfera, Studio One, Cătălin Josan, Snails. Totul va culmina cu un recital al legendarei formaţii Phoenix.

Tot în cadrul "Zilelor Culturii şi Limbii Române", va fi organizată o caravană a cărţilor care se va deplasa la Chişinău, Cahul şi Bălţi, unde organizatorii vor oferi cărţi bibliotecilor şcolare, liceale şi universitare. Vor fi donate peste cinci sute de titluri din fondul de carte al Bibliotecii Naţionale, din colecţiile editate sub egida Jurnalul Naţional şi din portofoliul Editurii Institutului Cultural Român.

×
Subiecte în articol: arte