x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Artmania - Rock greu la Sibiu

Artmania - Rock greu la Sibiu

de Alex Revenco    |    17 Iul 2006   •   00:00

Pana la anul, cand va fi capitala culturala europeana, Sibiul a fost timp de trei zile gazda Festivalului Artmania, iar sambata - capitala rock a Romaniei.

FOTOREPORTAJ - Click pe imagine
FESTIVAL. Peste 10.000 de fani din intreaga tara au venit sa-i vada pe maestrii rockului finlandez

Pana la anul, cand va fi capitala culturala europeana, Sibiul a fost timp de trei zile gazda Festivalului Artmania, iar sambata - capitala rock a Romaniei.

In Piata Sfatului, grupuri de marca din Finlanda si Romania au atras aproape 10.000 de fani din intreaga tara. Sapte dintre cele mai valoroase formatii din cele doua tari au oferit publicului noua ore de muzica. In deschidere, finlandezii de la Carmen Gray au cantat un rock de calitate, aducand pe alocuri cu Placebo sau Guns N’Roses. Au urmat clujenii de la Kumm, cu o rafinata combinatie de rock progresiv-alternativ-jazz, demonstrand ca au finalizat procesul de reasezare cu noul solist, Catalin Mocan. Prestatia lui Andy Ghost si Altar a declansat o energie debordanta, rezultand unul dintre cele mai apreciate recitaluri ale serii, cu "Respect", "Atitudine" si "Nascut invingator" in prim-plan.

METAL GOTHIC. Trupa finlandeza Silentium, cu Riina Rinkinen - solista vocal - , a demonstrat ca metalul gothic e o specialitate nationala, amintind uneori de Nightwish.

La o anumita distanta de headlineri s-a aflat Luna Amara, cea mai valoroasa formatie din noul val al muzicii autohtone. Mihnea, Nick & co. si-au incantat numerosii suporteri cu piese extrase de pe "Asfalt" si "Loc lipsa", dar cu un program diferit de cel prezentat recent la Rock la Mures. Cu un nou solist vocal si un recent album ("Eclipse"), Amorphis a declansat isteria printre fanii heavy metal, care au ocupat primele randuri pentru a-si vedea idolii. A fost "momentul adevarului" din seara zilei de sambata, un recital agresiv, spectaculos si plin de vitalitate.

"PARADA" DE BIKINI SI SUTIENE INAINTE DE H.I.M.
A urmat o pauza in care am asistat atat la schimbarea echipamentului de pe scena, cat si la o scurta prezentare a colectiei de bikini si sutiene primite de Ville Valo de la fanele din intreaga lume. Apoi, intre 22:30 si miezul noptii, a urmat cel mai asteptat recital: H.I.M. Pentru ca fanii Amorphis s-au retras, primele randuri au fost ocupate instantaneu de o legiune de reprezentante ale sexului frumos care s-au entuziasmat la fiecare gest al idolului lor. Ville a cantat impreuna cu publicul mai toate hiturile formatiei - "Wings of a butterfly", "In joy and sorrow", "Join me" etc.

×
Subiecte în articol: cultura