x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Balaur, un film de Octav Chelaru, cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol în rolurile principale, de mâine în cinema

Balaur, un film de Octav Chelaru, cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol în rolurile principale, de mâine în cinema

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Sep 2022   •   10:32
Balaur, un film de Octav Chelaru, cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol în rolurile principale, de mâine în cinema

Numit de presă unul dintre cele mai așteptate filme românești, Balaur va rula în cinematografe începând de mâine, 9 septembrie. Mai mult, echipa filmului va fi prezentă weekendul acesta la Piatra Neamț, Constanța, București și Râmnicu Vâlcea în cadrul unor proiecții speciale. Acestea vor fi urmate de discuții cu spectatorii, în care echipa va povesti despre film și va împărtăși experiența din perioada filmărilor.

Odată cu lansarea Balaur în cinematografe, sunt programate și patru proiecții speciale, la care va participa și echipei filmului. Prima dintre acestea va fi vineri, 9 septembrie, la Cinema Mon Amour, Piatra Neamț (Piața Ştefan cel Mare, nr. 14), orașul de origine al lui Octav Chelaru, regizorul filmului. Proiecția va începe la ora 19:00, în prezența regizorului, dar și a actorului Alexandru Papadopol.

Apoi, sâmbătă, 10 septembrie, de Ziua Cinematografelor, va avea loc o proiecție specială a filmului în București, la Hollywood Multiplex din București Mall (Calea Vitan 55-59). Aceasta este programată pentru ora 19:30, iar la eveniment vor fi prezenți regizorul Octav Chelaru și actorii Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea și Ana Maria Moldovan.

De asemenea, tot sâmbătă, 10 septembrie, Balaur va fi prezent și în cadrul primei ediții a Sunscreen Film & Arts Festival, la Constanța, unde actrița Mălina Manovici e așteptată la proiecția filmului care va începe la ora 20:30, la Sala Studio a Teatrului de Stat (Bulevardul Ferdinand, nr. 11).

Nu în ultimul rând, duminică, 11 septembrie, filmul va rula la Cinema City Râmnicu Vâlcea (Str. Ferdinand nr. 38), orașul în care s-a filmat producția. Proiecția specială va începe la ora 18:30, iar la aceasta va fi prezentă și echipa filmului, formată din regizorul Octav Chelaru, producătorul Radu Stancu și actorii Alexandru Papadopol și Mălina Manovici. Biletele pot fi achiziționate aici.

Filmul poate fi vizionat începând de mâine, 9 septembrie, în cinematografele din rețeaua Cinema City (Arad, Bacău, București, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara). La acestea se adaugă și alte cinematografe din țară, în București (Cineplexx Băneasa, Hollywood Multiplex, Cinema Elvira Popescu, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului Român, Cinema Movieplex), Cluj-Napoca (Cinema Arta, Cinema Florin Piersic), Constanța (Teatrul de Stat), Craiova (Cinema Patria), Focșani (Sala „Balada”), Iași (Cinema Ateneu), Odobești (Casa de Cultură), Piatra Neamț (Cinema Mon Amour), Pitești (Cinema Trivale) și Sibiu (Cinegold, Cinema Arta).

Balaur, lungmetrajul de debut al lui Octav Chelaru, inspirat din evenimente reale, urmărește povestea Ecaterinei, tânără profesoară de religie la liceu și soție de preot, care se aventurează într-o relație extraconjugală cu Iuliu, unul dintre elevii săi. În încercarea de a-l ține sub control pe tânărul ei iubit și de a-și proteja familia, începe însă să-și piardă ea controlul. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea băiatului devine din ce în ce mai periculoasă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×