x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Brașov Jazz & Blues Festival, între 15 și 18 august, peste tot în Brașov!

Brașov Jazz & Blues Festival, între 15 și 18 august, peste tot în Brașov!

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Aug 2024   •   12:00
Brașov Jazz & Blues Festival, între 15 și 18 august, peste tot în Brașov!
Sursa foto: Brașov Jazz & Blues Festival

4 zile de festival, peste 30 de concerte, peste 100 de artiști din toată lumea, peste 20 de filme proiectate, totul în 9 locații: Piața Sf. Ioan, Cetățuia Brașovului, Piața Sfatului, Piața Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu, Cartier Coresi, Juno Wine Garden, Deane’s Irish Pub & Grill, Biserica Fortificată din Bod.

Scena principală a festivalului este în Piața Sf. Ioan din Brașov, unde intrarea se face pe bază de bilet sau abonament. Aici vor concerta, pentru prima dată în România, Sugar Ray & The Bluetones feat. Rusty Zinn (SUA) și Monster Mike Welch (SUA). Lor li se alătură pe scena principală a festivalului scoțienii de la King King, belgienii de la Black Cat Biscuit și italienii de la Umberto Porcaro Band.

Iubită de publicul brașovean, Sharrie Williams revine pe scena principală a festivalului de la Brașov, iar line-ul este completat de cunoscutul trompetist și compozitor german Markus Stockhausen și carismatica artistă cubaneză, Ana Carla Maza.

În premieră, Brașov Jazz & Blues Festival deschide o nouă scenă, Scena Apollonia, realizată în parteneriat cu Centrul Cultural Apollonia, pe Cetățuia de pe Strajă, din Brașov, unde intrarea va fi liberă.

Aici, vor urca pe scenă britanicii de la Hidden Orchestra, despre care BBC Radio spunea că este „o formație cum nu veți găsi nicăieri în lume, unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le poți vedea live”.

Line-ul scenei Apollonia este completat de Elias D’hooge Trio (Belgia), CaboCubaJazz (Germania/Cuba), Piotr Budniak Essential Group (Polonia), Mehdi Chamma Group (Austria/Maroc/România). Tot aici, va avea loc un concert special, între prieteni, cu Nicu Patoi & Lars Kutschke Band feat. Berti Barbera.

Pentru că Brașov Jazz & Blues Festival susține scena locală, în Piața Sfatului din Brașov va fi amplasată scena artiștilor brașoveni. Aici vor concerta Fernet Blues Company, Fusion Core, Maya Ciosa sau Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons.

Programul festivalului este completat de activități și ateliere pentru copii, proiecții de filme în aer liber, ateliere muzicale, documentare și filme muzicale dar și concerte, în Parcul Central Nicolae Titulescu.

În timpul zilei, scena din parcul central Nicolae Titulescu găzduiește elevii și atelierele muzicale susținute de Academia de Muzică Soundbox, iar seara publicul se va bucura de concerte, alături de Berti Barbera, Mariano Castro, Alexandra Fits și Marcian Petrescu.

Cea de-a două scenă din Parcul Central Nicolae Titulescu este scena de DJ, susținută de Aftăr Hours, unde distracția va fi întreținută de Dex & Vygo, UNUM și DJ Alex. Și pentru că  va fi greu să ne oprim din dans, după ora 22.00, petrecerea se mută în club la Aftăr Hours.

 

2 acțiuni inedite în Piața Sfatului și în Parcul Central

Alături de Academia de muzică Sound Box, Brasov Jazz & Blues Festival vă prezintă și în acest an Bate Toba - Întâlnirea Toboșarilor din Piața Sfatului și Întâlnirea chitarelor din Parcul Central, două  evenimente care au ca scop promovarea educației muzicale și conectarea iubitorilor de muzică din comunitatea brașoveană și nu numai.

Piața Brassai de După Ziduri, devine zona de Cinema în aer liber, unde vor fi proiectate, pe ecran mare, filme documentare și muzicale, pentru toate gusturile. Viața lui David Bowie este transpusă în Moonage Daydream, un film documentar care folosește filmări inedite din arhivele personale ale lui Bowie, inclusiv filmări live ale concertelor.

Cinefilii iubitori de muzică, vor vedea pe marele ecran filme cu și despre Bob Marley, Queen, Aretha Franklin, Elton John sau Amy Winehouse.

Tot După Ziduri, JUNO Wine Garden va găzdui o nouă scenă a Brașov Jazz & Blues Festival. În acest an, ne vom revedea aici cu Anamaria Galea Trio la un concert de muzică românească interbelică și postbelică, iar Berti Barbera și Nicu Patoi vor aduce un omagiu celor care au schimbat muzica pentru totdeauna, The Beatles.

Cartier Coresi, cel mai modern cartier din Brașov dar și cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, se alătură începând cu acest an festivalului de jazz și blues de la Brașov. Aici vor susține concerte Burzenländer Blaskapelle sau Fanfara Țara Bârsei, 4Tune Quartet dar vor avea loc și la două spectacole de improvizație muzicală și de dans cu Swing Dance Academy.

Nopțile festivalului se petrec la Deanes Irish Pub, unde paticipanții pot revedea artiștii prezenți în festival la concertele magice de jam session, alături de trupa rezidentă, Lars Kutschke Band.

În ultima zi de festival, pe 18 august, publicul se poate bucura de energia hipnotizantă a concertului de Gospel al Prințesei Gospel Rockin’ Blues – Sharrie Williams (SUA) – de la Biserica Fortificată din Bod.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: Brașov Jazz & Blues Festival