x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 5 cadouri de Crăciun

5 cadouri de Crăciun

de Maria Coman    |    06 Dec 2022   •   07:15
5 cadouri de Crăciun

Sunt multe apariţii editoriale interesante în perioada asta, dar ultimul volum al lui Backman este, pentru mine cel puţin, apariţia momentului. Au trecut doi ani de la evenimentele care au răvășit micul oraș Björnstad, frângând destinele celor mai inocenți - dintre cei loviți puternic, unii au plecat sperând să scape de amintirile dureroase, iar cei care au decis să rămână nu și-au regăsit niciodată liniștea cu adevărat.

Peter, fost director al echipei de hochei, este subiectul unei investigații jurnalistice care l-ar putea arunca în închisoare; aproape alcoolic, Amat, speranța echipei de hochei, refuză să se mai antreneze și e pe cale să piardă tot; iar Matteo, un puști care își pierde sora, vrea să-și facă singur dreptate. Reîntorși în oraș pentru a conduce pe ultimul drum o ființă iubită, Maya și Benji vor fi atrași, vrând-nevrând, în vârtejul vechilor probleme. Nu e nevoie de prea mult ca situația să explodeze, iar prețul plătit de toți va fi mare. Continuând povestea din Scandalul și Noi contra voastră, noul roman al lui Backman ne propune un final răvășitor.

Clubul clepsidrelor Londra, 1912. Jurnalista Frankie George primeşte sarcina de a realiza un interviu cu Ebony Diamond, trapezista-vedetă a circului din oraş. Între cele două femei se leagă rapid o prietenie, iar Frankie se trezeşte că o urmează pe artistă într-un misterios magazin de corsete din Mayfair. Atunci când Ebony Diamond dispare în mod bizar chiar în toiul uneia dintre reprezentaţii, Frankie îşi dă seama că este captivă într-o lume plină de minciuni, urmărită de colegii jurnalişti în căutare de subiecte-bombă, de londonezii care au un fetiş pentru corsete, dar şi de artiştii de la circ. Până la urmă, cum a dispărut Ebony, de cine se temea ea şi ce se întâmplă în misteriosul magazin de corsete?

Lumina din noi Într-o continuare inspirată a cărții sale de memorii atât de bine primită de critici, bestsellerul #1 Povestea mea, fosta primă-doamnă Michelle Obama împărtășește sfaturi de înțelepciune practică și strategii puternice care vă vor ajuta să rămâneți optimiști și echilibrați în lumea extrem de nesigură în care trăim.

Michelle Obama le oferă cititorilor o serie de povești proaspete și de reflecții pline de miez despre schimbare, provocări și putere, incluzând în acestea convingerea ei că, atunci când aprindem lumina din noi pentru ceilalți, putem lumina bogăția și potențialul lumii din jurul nostru, descoperind adevăruri mai profunde și noi căi spre progres. Inspirându-se din experiențele sale de mamă, fiică, soție, prietenă și primă-doamnă, ne împărtășește obiceiurile și principiile pe care le-a dezvoltat pentru a se adapta cu succes la schimbare și a depăși obstacole din cele mai diverse – înțelepciunea câștigată care a ajutat-o să continue să evolueze. Își detaliază cele mai valoroase obiceiuri, precum cele de a „începe cu blândețe“, de a „merge în profunzime“ și a de a aduna „la masa din bucătărie“ prieteni și mentori de încredere. Cu umorul care o caracterizează, cu onestitate și compasiune, explorează și probleme legate de rasă, gen și vizibilitate, încurajând cititorii să își învingă frica, să găsească forța în comunitate și să trăiască cu curaj.

Nimeni nu vorbeşte despre asta Tânăra naratoare a acestui roman a cunoscut recent celebritatea datorită postărilor sale de pe internet, iar în prezent călătorește în toată lumea pentru a-și întâlni fanii. Pe fundalul unei astfel de existențe sclipitoare revine însă gândul obsedant că un cor de voci anonime îi dictează gândurile în timp ce navighează și-și întreține imaginea în ceea ce ea numește „Portalul“. Însă când un eveniment tragic din lumea reală îi solicită cu totul prezența, tânăra va fi izbită de bunătatea, empatia și dreptatea ce există în lume din abundență, dar și de avalanșa de dovezi contrare acestora.

Fete strălucitoare Unui ucigaş în serie, călător în timp, nu i se poate da de urmă, iar fetele  strălucitoare îi devin victime una după cealaltă. Dar când una reuşeşte să supravieţuiască, vânătoarea îşi schimbă cursul.  În 1931, în Chicago, Harper Curtis, un bărbat cu un trecut violent, găseşte o casă care ascunde un secret la fel de teribil ca şi adevărata lui natură: un portal care îi permite să călătorească în timp şi să le ucidă la momentul potrivit pe fetele strălucitoare, fete excepţionale, cu potenţial extraordinar. 60 de ani mai târziu, viaţa lui  Kirby Mazrachi e bulversată după ce un bărbat încearcă să o ucidă cu brutalitate. Singurul aliat al lui Kirby în încercarea de a-l găsi pe atacator este Dan Velasquez, un reporter care s-a ocupat în trecut de cazuri de omucidere şi care începe, uşor-uşor, să se îndrăgostească de ea. Pas cu pas, Kirby le descoperă pe celelalte tinere - cele care nu au supravieţuit. Adevărul este imposibil de acceptat.

×
Subiecte în articol: Fredrik Backman michelle obama