x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Adrian Nastase :''Presa de la A la N'' . Stenograma unei victorii tarzii

Adrian Nastase :''Presa de la A la N'' . Stenograma unei victorii tarzii

de Dan Constantin    |    21 Mai 2015   •   08:20
Adrian Nastase :''Presa de la A la N'' . Stenograma unei victorii tarzii

Adrian Nastase surprinde si cu lucruri deja vu. O intalnire a primului ministru care a condus cel mai performant cabinet din ultimii 25 de ani, cu directori de ziare aflati la butoane in mai 2013, devine subiect de carte.

Recursul la istoria unor stari, situatii, evaluari arata ca ultimii zece ani, fara Adrian Nastase,reprezinta un crunt regres nu doar pentru Romania.Lovitura cea mai puternica au primit-o ziarele, presa scrisa din ''Tara lui Basescu'' fiind sufocata si condamnata practic la disparitie.

Stenograma intalnirii care reprezinta corpul lucrarii'' Presa de la A la N ''devine , citita acum, o victorie a autorului fata de cei care l-au criticat cu inversunare in timpul guvernarii 2000-2004. Sugrumarea presei, atacurile la independenta publicatiilor, dirijarea publicitatii de stat- temele favorite ale unor campanii dezlantuite impotriva PSD si in special a Premierului Nastase- devin prin raportarea la dictatura lui Basescu mari erori.

Adrian Nastase a pierdut prezidentialele din 2004, si-a pierdut libertatea dupa inscenari si manevre odioase dar la intalnirea cu cititorii este un invingator. Nu-si clameaza cu voce stridenta victoria morala asupra sistemului basisto-securist, nu-si anatemizeaza dusmanii , uita tradarile in serie.

Cu adevarul de necontestat al stenogramei de la intalnirea cu formatorii de opinie, Adrian Nastase ne arata ca la proba timpului caracterele nu rezista nealterate ,ca aurul, si nici nu se inobileaza ,ca vinul.

La respectiva discutie devoalata integral dupa 12 ani au participat, in ordine alfabetica: Horia Alexandrescu,Ion Cristoiu, Valeria Dorneanu, Sabina Fati,Lucian Mandruta,Liviu Mihaiu,Cornel Nistorescu,Octavian Paler, Valentin Paunescu, Marius Tuca.

''Presa de la A la N'' se lanseaza astazi la Targul de carte. Este interesant de vazut cine participa dintre cei vii la reconstituirea stenogramei cu efect de turnesol. 

×
Subiecte în articol: adrian nastase