x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Antologie SF

Antologie SF

de Sebastian S. Eduard    |    18 Iul 2008   •   00:00

Editura Nemira publică o antologie SF de excepţie: Garner Dozois. The Year’s Best Science Fiction – volumul 3 conţine prima jumătate a volumului The Year’s Best Science Fiction, 22nd Collection, votată de cititorii revistei Locus drept cea mai bună antologie SF a anului 2005

Pat Murphy, Michael F. Flynn, Vandana Singh, James Patrick Kelly, David Moles

 
Editura Nemira publică o antologie SF de excepţie: Garner Dozois. The Year’s Best Science Fiction – volumul 3 conţine prima jumătate a volumului The Year’s Best Science Fiction, 22nd Collection, votată de cititorii revistei Locus drept cea mai bună antologie SF a anului 2005 şi a doua în clasamentul antologiilor SF, fantasy şi horror din acelaşi an. "Antologia anuală Gardner Dozois reprezintă festinul absolut al genului scurt SF, adunînd într-un singur volum cei mai buni stilişti şi povestitori", scrie Booklist. "Celor mai străluciţi debutanţi în afirmare, ca Benjamin Rosenbaum, David Moles şi Christofer Rowe, li se alătură veteranii necontestaţi ai genului, de la Nancy Kress şi Vernor Vinge la Pat Murphy şi Terry Bisson."

Cele 15 povestiri (prezentate publicului sub forma unui volum de peste 700 de pagini) au primit cinci nominalizări la Premiile Nebula şi două nominalizări la Premiile Hugo; 10 dintre ele au apărut în topul primelor treizeci de povestiri ale anului 2005, întocmit de cititorii revistei Locus.

 

Semnale editoriale

Problema lui Jane:(Editura Leda)

Premiul literar al revistei Elle în 2000 şi nominalizare la Prix Médicis în 1999. În Problema lui Jane (1999), Catherine Cusset ne propune o radiografie a raporturilor sociale şi afective din America zilelor noastre, un thriller psihologic scris într-un stil simplu şi alert, plasat în mediul academic contemporan, pe care autoarea (profesor asociat la prestigioasa Universitate Yale) îl cunoaşte îndeaproape.

 

Prin praf şi vise(Editura Rao)

La un moment de răscruce în viaţa sa, Roxana hotărăşte să facă un safari de zece zile în Africa. Aici întîlneşte un ghid de safari care vorbeşte despre "curajul de a deveni cine eşti" şi care îi spune că "lumea este a celor care visează". Vacanţa se termină, dar Roxana rămîne cu vraja cuvintelor lui în suflet. Şase luni mai tîrziu, renunţă la carieră şi porneşte să-şi îndeplinească un vechi vis: să străbată Africa de la nord la sud. Prin intermediul internetului îi cunoaşte pe Richard şi pe Peter, doi englezi excentrici, şi împreună pleacă într-o călătorie care le va arăta o nouă dimensiune a vieţii.

 

Salvînd peştii de la înec(Editura Polirom).

Volumul este o minunată aventură pe tărîmuri exotice. Bibi Chen, cunoscută în cercurile mondene din San Francisco drept o protectoare a artelor, organizează pentru 11 prieteni apropiaţi o călătorie de neuitat în China şi Birmania, pentru a admira comorile de artă şi cultură prezente pe traseu. Ghinionul face ca Bibi Chen să moară în circumstanţe bizare cu puţin timp înainte de călătorie. Însă asta nu o împiedică să-şi însoţească prietenii în spirit, asumîndu-şi astfel rolul de martor pe alocuri indulgent, pe alocuri intransigent al gafelor şi prejudecăţilor culturale cu efecte mai mult sau mai puţin dezastruoase.

 

Tatuaj cu sînge de monstru(Corint Jr.)

Volumul este prima carte dintr-o captivantă şi neobişnuită serie fantasy, creată de talentatul autor şi ilustrator D.M. Cornish. Peninsula-Continent, în care se desfăşoară acţiunea cărţii, este un ţărm periculos. Oraşele şi tîrgurile, călătorii şi fermierii au nevoie de a fi apăraţi de monştri şi există indivizi modificaţi chirurgical care şi-au închinat viaţa protejării lor, în schimbul unor sume de bani. Să urmărim aventurile unui băiat care se trezeşte implicat într-o aventură periculoasă sub ameninţarea monştrilor..., dar şi a oamenilor.

×
Subiecte în articol: carte