x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Arhiva de Sunet: Culturi şi spaţii alternative în Timişoara - o discuție cu Aron Madon/Admina, Ovidiu Margan şi Vlad Tausance

Arhiva de Sunet: Culturi şi spaţii alternative în Timişoara - o discuție cu Aron Madon/Admina, Ovidiu Margan şi Vlad Tausance

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Noi 2021   •   16:50
Arhiva de Sunet: Culturi şi spaţii alternative în Timişoara - o discuție cu Aron Madon/Admina, Ovidiu Margan şi Vlad Tausance

Centrul Dialectic organizează joi, 11 noiembrie, de la ora 18.00, la Londohome (București), o întâlnire cu tema „Culturi și spații alternative în Timișoara”.

Aron Madon/Admina, Ovidiu Margan și Vlad Tăușance, jurnalistul Ionuț Dulămiță și Mihai Lukács, regizor de teatru și cercetător, vor participa la întâlnirea care face parte din proiectul Arhiva de Sunet: Timișoara.

 

Aron Madon/Admina

Este DJ, producător, artist vizual și membru fondator Corp. o platformă de artiști și DJ-i din muzica electronică care reprezintă persoanele din spectrul feminin și nonbinar. Face parte și din Arp148, un proiect vodcast ce descoperă și explorează prin film și video diverse zone obscure ale muzicii și sunetului. Printre alte proiecte personale se mai numără poezii feministe, experimente audio, video și perfomance-uri de dans și teatru.

Ovidiu Margan

Este arhitect, designer, percuționist, DJ și membru al Asociației 24/7 House 360, grup care a inițiat și administrat funcționarea Spațiului TamTam din Timișoara. Ca platformă deschisă, servind tuturor celor ce doreau să-și extindă posibilitaţile și aria de interes pentru propria practică, TamTam a propus promovarea unei culturi de interes marginal, dar cu un impact social semnificativ.

Vlad Tăușance

Vlad Tăușance este timișorean la origine și bucureștean din 1997. Din aceeași perioadă ține aproape de sectorul neguvernamental din România, în prezent fiind manager de dezvoltare la Fundația Friends For Friends. A participat, în calitate de trainer, speaker sau moderator, la numeroase conferințe și evenimente din zona culturală cu accent pe domeniul comunicării. Ocazional semnează în calitate de scriitor și jurnalist.

 

Accesul la eveniment se va face în baza certificatului verde și a rezervării prin email la centruldialectic@gmail.com.

Acesta este un proiect new media care reactivează memoria popculturală a orașului Timișoara, în special cea legată de reprezentarea ei în muzica locală și felul în care această muzică a reacționat la diversele contexte culturale și sociopolitice.

Un serial audio (podcast, 8 episoade) și un produs media unitar vor explora, prin intermediul unei serii de interviuri cu artiști, jurnaliști, comentatori, reprezentarea Timișoarei ca relație între istoria și producția culturală urbană și rolul muzicii în construcția unei identități locale.

Pornind de la piese și povești specifice, Arhiva de Sunet: Timișoara va aborda teme precum legătura dintre spațiul urban al Timișoarei și reprezentările lui în muzică, reflectarea straturilor socioeconomice în peisajul muzical local și poziționarea artistului în relația cu ele, legătura dintre tehnologia producției muzicale și istoria orașului.

Serialul audio podcast este realizat de jurnaliștii Paul Breazu, Ionuț Dulămiță și Mihai Lukács, regizor de teatru, cercetător/artist, teoretician, și va fi disponibil pe YouTube, Spotify, Google și Apple Podcasts.

Arhiva de Sunet: Timișoara continuă un program anterior, podcastul Arhiva de Sunet (https://tinyurl.com/yc88u5ts), care a fost nominalizat în 2021 la Premiile AFCN pentru categoria Activare culturală în spațiul public.

 

×