x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Conferința de Crăciun, „O istorie a Universului: de la Big Bang până astăzi ... și dincolo”,  transmisă online de la Ateneul Român

Conferința de Crăciun, „O istorie a Universului: de la Big Bang până astăzi ... și dincolo”,  transmisă online de la Ateneul Român

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Dec 2021   •   15:17
Conferința de Crăciun, „O istorie a Universului: de la Big Bang până astăzi ... și dincolo”,  transmisă online de la Ateneul Român

A noua Conferință de Crăciun la București, „O istorie a Universului: de la Big Bang până astăzi ... și dincolo”, îl are invitat profesorul și cercetătorul francez Yann Mambrini.

Evenimentul va avea loc luni, 13 decembrie 2021, de la ora 19.00, fiind transmis exclusiv online din Sala mare a Ateneului Român, atât pe pagina de Facebook a Filarmonicii „George Enescu” , cât și pe linkul de logare http://streams.live/embed/cdc2021, deschis de la 18.30.   

„Conferinţele Ateneului Român trebuie să consacre un loc recunoscut de Europa academică, ca un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru. Ceea ce pot afirma astăzi este că am reuşit, după nouă ani, un nivel al temelor şi o valoare ştiinţifică a conferenţiarilor demne de cele mai înalte foruri academice mondiale“, subliniază Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“.
 

Invitatul ediției 2021, Yann Mambrini, este director de cercetare-fizică teoretică la CNRS (Centrul Național de Cercetare Științifică al Franței) și membru al consiliului științific al CNRS, Profesor la Universitatea Paris-Saclay și cercetător asociat la CERN. Autor a peste 100 de articole științifice este pasionat de timp, de natura și de măsurarea acestuia, în special de universul primordial care a fost subiectul său principal de cercetare de peste 15 ani. Yann Mambrini este de trei ori câștigător al premiului de excelență științifică CNRS pentru munca sa de cercetare (2010, 2014 și 2018) și al premiului Societății Franceză de Fizică 2006.

Organizatorii ediției 2021 a Conferințelor de Crăciun la București sunt aceiași de la începutul acestui eveniment unic al științei din România, onorat de Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române: Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Filarmonica George Enescu, Clubul Rotary București-Curtea Veche și UEFISCDI.

 

EVENIMENT ONLINE

 

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 19.00

Ateneul Român, Sala mare 

 

 

 

×