x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Constantin Necula și Mihail Neamțu, în dialog despre „Crăciun în Europa Christiana”, în seria Conferințelor de la Ateneul Român

Constantin Necula și Mihail Neamțu, în dialog despre „Crăciun în Europa Christiana”, în seria Conferințelor de la Ateneul Român

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Dec 2021   •   15:15
Constantin Necula și Mihail Neamțu, în dialog despre „Crăciun în Europa Christiana”, în seria Conferințelor de la Ateneul Român

Sub egida Conferințelor Ateneului Român, părintele Constantin Necula va tâlcui în dialog cu scriitorul Mihail Neamțu, marți, 21 decembrie 2021, de la ora 18.00, semnificația Crăciunului în „Europa Christiana”. 

În cadrul conferinței, desfășurată în Sala mare a Ateneului Român, va fi dezbătută actualitatea narațiunilor biblică despre păstori, înțelepții Magi, temutul Irod, Fecioara Maria și Pruncul Iisus, fiind tâlcuită nașterea Luminii în plină beznă a umanității. 

„Ce e un dat spriritual și istoric nu se poate pierde niciodată. Semnificațiile Crăciunului nu se pot pierde, dacă ne străduim să ne păstram identitatea și autenticitatea tradiților oriunde ne-am afla în Europa Christiana”, afirmă părintele Constantin Necula.

„Continuăm seria Conferințelor Ateneului, menținând nota elitelor invitate de-a lungul timpului în seria prestigioasă a acestor evenimente care au ajuns la cea de-a 34-a ediție. E o bucurie să-i avem invitați de această dată pe părintele Constantin Necula, alături de scriitorul Mihail Neamțu.

Tema din 21 decembrie se referă  la un subiect care care ar trebui să preocupe lumea intelectuală de pretutindeni “, apreciază Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.

 

 

 

 

×