x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte De Ziua Națională a Lecturii: statistici îngrijorătoare despre lectura românilor

De Ziua Națională a Lecturii: statistici îngrijorătoare despre lectura românilor

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   14:40
De Ziua Națională a Lecturii: statistici îngrijorătoare despre lectura românilor

Într-o Românie în care un român citește mai puțin de 5 minute pe zi, iar 35% dintre tineri recunosc că nu au citit niciodată o carte, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează, de Ziua Națională a Lecturii, campania „citește liber #peabonament”. 

Acțiunea, desfășurată în perioada 15 februarie - 1 martie, oferă participanților acces gratuit la platforma citeste.ro - o destinație ideală pentru orice profesor sau elev din România care dorește să citească, să experimenteze, să-și satisfacă curiozitatea și să se perfecționeze. Utilizatorii vor avea ocazia să exploreze mii de ebook-uri și audiobook-uri educaționale - dicționare, enciclopedii, cărți de dezvoltare personală, dar și beletristică. 

 

Participanții concursului „citește liber #peabonament” sunt invitați să acceseze pagina de Facebook a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și să răspundă provocării de a împărtăși povestea profesorului care i-a inspirat și i-a provocat să citească, invitându-l în comunitatea WEBDIDACTICA pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și proiecte ale Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

 

Totodată, profesorii sunt provocați să invite trei cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial în comunitatea WEBDIDACTICA, trimițându-le link-ul spre comunitate de pe Facebook, dar și formularul de înscriere. În urma concursului, 100 de beneficiari vor primi un abonament pentru 3 luni pe platforma citesc.ro.

 

„citește liber #peabonament” își propune să cultive o comunitate de cititori entuziaști și să promoveze modele pozitive în educație, subliniind importanța lecturii în dezvoltarea personală și intelectuală. Prin poveștile inspiraționale ale profesorilor care deschid porțile către noi orizonturi pentru elevi, acest concurs subliniază impactul semnificativ al educației de excelență realizată prin lectură.

 

Așadar, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României invită atât elevii, cât și profesorii să participe activ în acest demers educațional, contribuind împreună la crearea unei societăți bazate pe cunoaștere, înțelegere și apreciere pentru lectură, făcând astfel un pas important către oferirea accesului la resurse educative de calitate și relevante pentru nevoile generației actuale și viitoare.

Specialiștii în educația de excelență spun că e nevoie doar de 6 minute de lectură pe zi pentru a vedea schimbări radicale la nivelul creierului sau pentru a reduce nivelul stresului cu 68%.

×