x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Doar cea mai bună prietenă te poate apăra de duşmanii tăi nemuritori…

Doar cea mai bună prietenă te poate apăra de duşmanii tăi nemuritori…

de Sebastian S. Eduard    |    23 Apr 2010   •   00:00
Doar cea mai bună prietenă te poate apăra de duşmanii tăi nemuritori…
Sursa foto: /Thinkstock

Încă o carte despre vampiri, probabil încă un succes. "Academia Vampirilor" a făcut vânzări importante în Statele Unite, unde s-a aflat pentru o vreme şi pe lista de best-seller a cotidianului New York Times.



Mai mult, "Academia Vampirilor" este primul volum al seriei omonime, din care au apărut deja patru volume. Semn că devine din ce în ce mai populară - în acest an, în mai şi decembrie vor apărea volumele cinci şi şase.

SUBIECT
Academia "Sf. Vladimir" nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântători şi mai periculoşi vampiri.

5665-118637-32_35tv53.jpgRose Hathaway, o fată vampir, se pregăteşte să devină garda de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir (vă sună româneşte, nu?). Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor...

×
Subiecte în articol: carte