x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Două noi lansări: SUPERPOLITIK și ALGORITMUL HOLOCAUSTULUI

Două noi lansări: SUPERPOLITIK și ALGORITMUL HOLOCAUSTULUI

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Iun 2024   •   23:00
Două noi lansări: SUPERPOLITIK și ALGORITMUL HOLOCAUSTULUI

Editura RAO lansează SUPERPOLITIK

SUPERPOLITICA: TRIUMF ȘI EȘEC STRATEGIC

Conducători, mari ambiții de putere și logica legitimității în ordinea statelor și în relațiile internaționale

 De GEORGE CRISTIAN MAIOR

Ideea acestei cărți s‑a născut studiind, în decursul multor ani, istoria politicii, a diplomației și a strategiei, care ne oferă numeroase exemple dramatice de exces strategic sau, după caz, idealist și justițiar, toate acestea conducând la crize, convulsii, violență, războaie devastatoare și descompuneri ale unei ordini statale sau internaționale.

George Cristian Maior propune în cartea sa un concept nou, acela al superpoliticii, menit să ofere un plus de lumină asupra mecanismelor puterii așa cum au fost ele înțelese și aplicate în practică de marii lideri ai lumii pe parcursul istoriei. Printr-o analiză abilă și documentată a trecutului mai vechi sau mai recent, autorul demonstrează rolul și influența directă pe care o exercită asupra evenimentelor politice și sociale liderii individuali, prin obiectivele urmărite, prin cunoștințele lor, dar și prin iluziile, ignoranța și temerile care îi animă. Astfel, conturează o imagine complexă și dinamică a politicii prin prisma logicii legitimității.

ALGORITMUL HOLOCAUSTULUI

Reversibilitatea Om-Bestie

 De Jean-Jacques Askenasy

Distinsul medic neurolog Jean-Jacques Askenasy, cercetător în domeniul neuroștiinței din Israel, membru de onoare al Academiei Române, se adâncește în studiul științific al motivelor ce au condus la una dintre cele mai mari tragedii ale umanității. Volumul Algoritmul Holocaustului. Reversibilitatea Om-Bestie, tradus acum în limba română, subliniază această posibilitate a omului de a regresa până la stadiul în care își omoară cu brutalitate semenii. După cum afirmă autorul: „Națiunea germană a produs giganți culturali precum Goethe, Kant, Bach, Schiller și Beethoven. Cu toate acestea, între 1933 și 1945, a permis unor criminali monstruoși precum Hitler, Goebbels, Himmler, Heydrich, Mengele și Eichmann să inițieze cel mai tragic eveniment din istoria umanității, exterminarea aproape „pe cale industrială“ a evreilor. O tragedie care necesită o explicație științifică. Această carte descrie circumstanțele care i-au împins pe mulți dintre cei care au luat parte la acest proces oribil să coboare mental și psihologic la starea animalelor sălbatice.”

Într-o lume în care progresul este mai accelerat ca niciodată, iar omul pare să evolueze din multe puncte de vedere, iată că această carte ne prezintă și cealaltă posibilitate, în care omul nu doar revine la un stadiu primordial, ci accesează dimensiunea brutală a ființei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×