x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Întâlnire cu Alexander Hausvater în postura de scriitor la Teatrul Stela Popescu, pe 25 februarie

Întâlnire cu Alexander Hausvater în postura de scriitor la Teatrul Stela Popescu, pe 25 februarie

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Feb 2021   •   16:32
Întâlnire cu Alexander Hausvater în postura de scriitor la Teatrul Stela Popescu, pe 25 februarie

„Alexander Hausvater scrie precum regizează: tensionat, alert, surprinzător, răstoarnă situaţiile, naşte personaje care brusc, fie îşi sfâşie propria piele, şi o îmbracă pe a altuia, jupuindu-l, fie şi-o întorc pe dos şi revin apoi în ea.” (Robert Şerban)

 

Joi, 25 februarie, ora 18, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, Alexander Hausvater lansează trei cărţi scrise în pandemie şi publicate de Editura Integral – Aici, radio Eros,  Dor călător şi Penumbra, forme de rezistenţă într-o perioadă complicată, concretizări ale realităţii că închiderea formală a segmentului cultural nu a oprit creaţia.

 

La lansare vor citi din cărți actorii Carmen Tănase, Manuela Hărăbor şi Sorin Aurel Sandu. Veţi asista la o o discuţie despre trecerea de la carte la teatru şi respectiv despre procesul invers, presupus de capacitatea creatorului de a pleca din teatru către literatură, fără ca respectivele două domenii să fie vreodată părăsite pe deplin. Vor vorbi despre cărţi Ioan Cristescu, Varujan Vosganian, Doru Mareş şi Adrian Păduraru.

 

Cu aceeaşi ocazie, Alexander Hausvater va vorbi şi despre spectacoul Barbă albastră, pus în scenă la Teatrul Stela Popescu, care se va relua în luna martie, după un an de pauză. Va vorbi despre Barbă albastră şi scenografa Adina Mastalier.

 

Spectacolul va putea fi văzut pe scena Sălii Mici a Palatului Naţional al Copiilor pe 12 şi 13 martie, de la ora 18.30.

 

La evenimentul de lansare din 25 februarie, intrarea este liberă, dar, în conformitate cu reglementările în vigoare, accesul se face pe bază de rezervare.

 

×