x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Limba română. Care este pluralul cuvântului ”macrou”

Limba română. Care este pluralul cuvântului ”macrou”

de Redacția Jurnalul    |    22 Dec 2023   •   20:15
Limba română. Care este pluralul cuvântului ”macrou”

Limba română ne pune adesea în dificultate, iar o astfel de situație întâmpinăm atunci când vrem să folosim pluralul termenului ”macrou”.

Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX), arată că substantivul „macrou” este un pește de mare cu spatele albastru-verzui și dungi negre, care se apropie de țărmuri în timpul primăverii și verii. Numele științific este Scomber scomber.

Întrucât „macrou” este un substantiv neutru, formarea pluralului său urmează regulile generale ale limbii române. Pluralul substantivelor neutre se formează prin adăugarea sufixului „-uri” la forma de singular. Așadar, pluralul corect pentru „macrou” este „macrouri”.

”macrou, macrouri, substantiv neutru - 1. Pește de mare cu spatele albastru-verzui cu dungi negre, care se apropie de țărmuri primăvara și vara (Scomber scomber), potrivit dexonline.ro.

Utilizarea formei corecte de plural, „macrouri”, este recomandată pentru a evita orice confuzie sau ambiguitate în comunicare. Astfel, pluralul corect pentru cuvântul „macrou” este „macrouri”, scrie antena3CNN.

×
Subiecte în articol: macrou gramatica plural