Autorul vine în România să lanseze "Greşeala vraciului"
Cartea a cincea din seria Cronicile Wardstone este acum în librării. Şi, mai mult decât atât, autorul, celebrul Joseph Delaney, va face o vizită în România şi se va întâlni cu fanii săi astăzi, 7 noiembrie, în Diverta Magheru (ora 18:00), urmând ca sâmbătă, 8 noiembrie, să fie la Braşov (Librăria Şt.O. Iosif, ora 18:00).
Aventuri. "Greşeala vraciului" continuă aventurile din serie. Acţiunea se întâmplă tot în comitat, iar Tom, eroul principal, este trimis de magistrul său în nord, pentru a studia cu un alt vraci, ale cărui metode sunt mai neortodoxe.
Bio. Delaney s-a născut în Marea Britanie în 1945 şi locuieşte în Lancashire cu soţia sa. Are trei copii şi patru nepoţi. Absolvent al Universităţii Lancaster, Delaney este în prezent şeful Departamentului de Studii Media şi Film la Colegiul Blackpool. În 2004, la 59 de ani, Delaney publică primul său roman pentru adolescenţi: "Ucenicul Vraciului", care ajunge rapid în topul vânzărilor principalelor librării din Marea Britanie şi nu numai. De atunci, romanele din ciclul Cronicile Wardstone s-au vândut în peste 1.000.000 de exemplare şi au fost traduse în 24 de limbi.
Semnale editoriale
Mama SonyaEditura Curtea Veche. Ieşită parcă din faldurile violetului burg bacovian, maşinăria fantastică a lui Poe şi binecuvântarea lui Urmuz, Mama Sonya, cartea de povestiri a lui Nichita Danilov, ne aduce aminte de halucinanta cutie a Pandorei, din care degetele de prestidigitator ale autorului scot din întuneric în lumină, desfăşurându-le în faţa ochilor uimiţi ai cititorului, un evantai de tablouri absurde, fabule bufone şi circuri babilonice, toate rod al unui puternic morb existenţial venit din sfera inconştientului colectiv...
Operaţiunea Autonomous
Editura Humanitas. La sfârşitul anului 1943, un comando al celebrului serviciu de spionaj britanic SOE, din care făcea parte şi Ivor Porter, a fost paraşutat pe teritoriul României. Avea misiunea de a purta discuţii cu reprezentanţii partidelor politice despre necesitatea încheierii unui armistiţiu cu Aliaţii. Operaţiunea "Autonomous" a fost un eşec, dar, peste ani, Ivor Porter, care nutreşte pentru ţara noastră o afecţiune sinceră, îşi descrie experienţa românească, inclusiv pe cea de prizonier de război, într-o admirabilă carte...
Seniorii războiului
Pro Editură. Romanul SF "Seniorii războiului" ne introduce într-un univers războinic de-a lungul spaţiului şi timpului, în care un soldat, Georges Corson, are misiunea să transporte pe o planetă inamică Monstrul, o fiinţă dotată cu puteri distructive nelimitate. Totuşi, Corson, soldatul experimentat, este deturnat de la misiunea sa, trezindu-se în miezul unui vârtej spaţio-temporal ce îl aruncă pe planeta Aergistal, locul tuturor războaielor. Iar atunci când prietenii apropiaţi, chiar şi iubita dispar fără urmă, ce va face cel destinat să schimbe cursul istoriei? Un roman clasic, semnat Gérard Klein.
Devenirea lui Che
Editura Minerva. La 4 iulie 1953, Ernesto Guevara, în vârstă de 25 de ani, ia trenul din staţia Retiro, Buenos Aires, şi porneşte spre ceea ce avea să fie călătoria sa ultimă şi hotărâtoare spre America Latină. Tovarăşul său de drum şi prietenul său din copilărie, Carlos "Calica" Ferrer, relatează pentru prima dată peripeţiile şi experienţele acelor luni definitorii pentru transformarea tânărului Ernesto în Comandante Che Guevara. De asemenea, cartea conţine fotografii nepublicate anterior din albumul personal al lui Calica, înfăţişând copilăria şi adolescenţa celor doi prieteni în oraşul Alta Gracia din provincia Cordoba, Argentina…
Citește pe Antena3.ro