x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Poetul Mircea Dinescu, la Festivalul "BOOKCITY Milano" 2015

Poetul Mircea Dinescu, la Festivalul "BOOKCITY Milano" 2015

19 Oct 2015   •   20:52
Poetul Mircea Dinescu, la Festivalul "BOOKCITY Milano" 2015
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poetul Mircea Dinescu va participa la Festivalul Internaţional de Literatură "BOOKCITY Milano" - #BCM 2015 cu susţinerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia.

Potrivit unui comunicat al IRCCU de la Veneţia, transmis AGERPRES, vineri, începând cu ora 18,30, la Palazzo delle Stelline - sediul Institutului Francez din Milano - va avea loc evenimentul literar Tutti a tavola! EUNIC Milano per BookCity 2015/ Cu toţii la masă! EUNIC Milano pentru BookCity 2015.

Dialogul european cu tema "Hrana prin intermediul literaturii" este organizat de membrii cluster-ului EUNIC Milano în colaborare cu organizatorii festivalului BookCity Milano şi Expo Milano 2015.

Alături de poetul Mircea Dinescu la eveniment vor participa scriitorii Anna Grosmanova (Cehia), Wojtek Radtke (Polonia), Uwe Timm (Germania), Yanet Acosta (Spania) şi Benedict Beauge (Franţa). Întâlnirea va fi moderată de jurnalistul Allan Bay.

Cu această ocazie, Mircea Dinescu va prezenta 15 poezii din ultimele volume apărute anul trecut la Editura Litera - "Întoarcerea barbarilor" şi "Vino în rochia ta simplă de stambă" -, poezii traduse de prof. Roberto Merlo de la Universitatea din Torino.

Evenimentul este susţinut financiar de Institutul Cultural Român.

La ediţia 2012 a "BOOKCITY Milano", IRCCU de la Veneţia a susţinut participarea scriitorului Vasile Ernu, la ediţia 2013 pe cea a scriitoarei şi poetei Nora Iuga, iar la ediţia 2014 pe cea a scriitorului Bujor Nedelcovici.

În perioada 22 - 25 octombrie va avea loc Festivalul Internaţional de Literatură "BOOKCITY Milano", un festival literar tânăr, dar care se bucură de un impresionant succes la public, în presa scrisă şi în mediile de specialitate.

Desfăşurat la Milano, festivalul îşi propune să promoveze pe scară largă unul din simbolurile locale - cartea - şi actanţii direct implicaţi în universul cărţii: scriitori, editori, traducători, critici literari şi, nu în cele din urmă, cititori. Pe durata celor patru zile de festival, în diferite locuri din oraş, vor avea loc sute de evenimente literare dedicate tuturor vârstelor - întâlniri cu scriitorii, prezentări de carte, lecturi, spectacole, expoziţii, ateliere de lectură sau de creative writing. AGERPRES

×