x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Povești cu femei măritate - o carte despre iubire și limitele monogamiei

Povești cu femei măritate - o carte despre iubire și limitele monogamiei

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Mar 2024   •   22:40

Soții, iubiții și prietenii vin și pleacă, dar dragostea, iubirea adevărată și prietenia rămân pentru totdeauna.

De ziua femeilor vă provocăm să descoperiți un roman sincer și actual despre căsătorie, prietenie, dorință și dragoste – Povești cu femei măritate de Cristina Campos, finalist la Premiul Planeta 2022, publicat recent de Editura TREI în Colecția Fiction Connection.

Povești cu femei măritate este un roman puternic și provocator, care pune în discuție normele societății și explorează limitele monogamiei relatând în mod natural realitatea multor femei contemporane prinse în vieți pe care nu și le-au imaginat sau dorit niciodată.

Gabriela este o femeie căsătorită cu un bărbat pe care îl iubește. Cel pe care îl adoră. Un bărbat care o imploră să facă sex o dată pe lună. Iar Gabriela, pentru că îl iubește, fără să-și dorească, acceptă. Însă în fiecare zi de joi, Gabriela se întâlnește cu un străin, un bărbat pe care, în mod neînțeles, îl dorește. Gabriela este jurnalist și lucrează alături de colegele ei de redacție, Silvia și Cósima, femei cu care a legat o prietenie frumoasă și solidă. La fel ca Gabriela, și ele ascund secrete mai mici sau mai mari față de soții lor.

Cristina Campos s-a bucurat de mare succes printre cititori cu primul ei roman, Lemon Bread with Poppy Seeds (în curs de apariție la Editura Trei). Acesta a ajuns să devină un long-seller de la publicarea sa în 2016, a fost tradus în zece limbi, s-a vândut în peste 250 000 de exemplare și adaptarea sa cinematografică a reprezentat un mare succes la public.

 

Descoperă și alte romane de dragoste puternice din colecția Fiction Connection:

Castelul de hârtie de Miranda Cowley Heller este o poveste care acoperă o zi și 50 de ani, în care moștenirile de familie, dragostea, minciunile și secretele o aduc pe Elle în pragul unei hotărâri cruciale. Delicat și în același timp devastator, romanul pune în balanță tensiunile între dorință și fidelitate, traumă și reziliență, trecut și iertare. Binecunoscuta actriță și producătoare Reese Witherspoon recomandă Castelul de hârtie de Miranda Cowley Heller în cadrul clubului ei de carte și spunând că este „o poveste de dragoste emoționantă (…) secrete, minciuni și un triunghi amoros complicat. O să vă placă mult!". 

„Bine construită și directă, ne cufundă într-un peisaj de vară plin de viață, în intimitatea unei familii și a unei lungi povești de dragoste tăinuite și ne ține captivi de la început până la ultima pagină." – Meg Wolitzer

 

 

Aniversarea de Stephanie Bishop este un roman captivant despre o scriitoare în plină ascensiune, moartea nerezolvată a soțului ei și despre tot ceea ce este nevoie pentru a reuși pe cont propriu. Prima parte a romanului este plină de evenimente și atmosferă. J.B. descrie circumstanțele vieții ei – mama dispărută în tinerețe, aventura cu profesorul ei, actualul soț și chiar moartea lui – cu o voce de un calm straniu. Pe parcursul poveștii narațiunea devine delicios de complexă atunci când faptele cunoscute sunt remodelate, pe măsură ce J.B. revine la ele cu onestitate dar și cu comentarii feministe asupra naturii misterelor și căsătoriilor. Un roman care pune întrebarea cât de clară e, în mintea scriitorului, granița dintre realitate și intrigă. Cum îi refuzăm pe oamenii pe care îi dorim? Și care e prețul plătit dacă nu-i refuzăm?

 

 

 

A fost dragoste la prima vedere când Tembi l-a întâlnit pe bucătarul profesionist Saro, pe o stradă din Florența. Însă familia tradițională siciliană a lui Saro nu a fost de acord ca el să se căsătorească cu o femeie americană de culoare, și actriță pe deasupra. Cu toate acestea, cuplul a decis să meargă mai departe, clădindu-și o viață fericită în Los Angeles, cu cariere de succes, prieteni adevărați și dragostea vieții lor: o fetiță adoptată încă de la naștere. Dar totul se schimbă în momentul în care el află că suferă de un cancer nemilos ce le va nărui toate visurile. De la zero de Tembi Locke este o poveste de dragoste emoționantă plasată pe fundalul luxuriant al peisajului rural sicilian.

„Acest memoir superb ne poartă alături de Tembi în călătoria personală marcată de iubire, de ideea de a fi părinte și, în cele din urmă, de pierderea soțului ei, Saro." Reese Witherspoon

×