x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Romanul grafic „Beethoven, geniu nemuritor”, ilustrat de Remus Brezeanu, lansat online de ICR Berlin

Romanul grafic „Beethoven, geniu nemuritor”, ilustrat de Remus Brezeanu, lansat online de ICR Berlin

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Iul 2020   •   17:59
Romanul grafic „Beethoven, geniu nemuritor”, ilustrat de Remus Brezeanu, lansat online de ICR Berlin

„Beethoven – Unsterbliches genie”/ „Beethoven, geniu nemuritor”, romanul grafic recent apărut la editura Carlsen, cea mai prestigioasă editură germană în materie de benzi desenate, a fost ilustrat de către arhitectul şi graficianul român Remus Brezeanu, sub pseudonimul Rem Broo. Volumul realizat pe baza unui scenariu de Peer Meter, sub îndrumarea artistică a lui Henning Ahlers, va fi lansat online pe rețelele sociale ale Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” de la Berlin, cu ocazia împlinirii, în 2020, a 250 de ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven.

 

Totodată, va avea loc un dialog în direct cu cei trei realizatori - Remus Brezeanu (grafician), Peer Meter (scenarist) și Henning Ahlers (director artistic) -, alături de o demonstrație grafică, în limba germană, prin intermediul platformei Zoom, pe 14 iulie 2020, de la ora 20.00 (ora României). Ilustratorul Remus Brezeanu va recrea pentru publicul spectator, în timpul conversației, atmosfera epocii și trăsăturile definitorii ale marelui compozitor german.

 

Romanul grafic în limba germană ce-l are în prim plan pe Ludwig van Beethoven a stârnit deja multe reacții pozitive din partea criticilor și a industriei de profil. „Ceea ce ați dorit întotdeauna să știți despre Beethoven, dar niciodată nu ați îndrăznit să întrebați, este dezvăluit în acest roman grafic de Peer Meter și Rem Broo: aceștia portretizează o mare varietate de personaje și situații, vizitatori de ocazie, veniți pentru condoleanțe, prieteni și admiratori, care se reunesc la patul de moarte al Maestrului. Povești despre geniul său sunt relatate alături de anecdote privind aspecte mai puțin eroice ale marelui dispărut. În relatarea acestor povești, ipocriziile Vienei redau un tablou nu întotdeauna măgulitor al lui Beethoven, al anturajului său și al societății vremii sale”, se arată în prezentarea Editurii Carlsen.

×