x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Seară de poezie și muzică cu Ana Blandiana și Sorin Zlat Duo la Institutul Cultural Român

Seară de poezie și muzică cu Ana Blandiana și Sorin Zlat Duo la Institutul Cultural Român

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Dec 2023   •   06:00
Seară de poezie și muzică cu Ana Blandiana și Sorin Zlat Duo la Institutul Cultural Român

Institutul Cultural Român organizează în Sala Mare a sediului din Aleea Alexandru 38 o seară de poezie și muzică cu Ana Blandiana și Sorin Zlat Duo, luni, 18 decembrie, începând cu ora 18.00.

Evenimentul reunește la București, sub un nou concept, două proiecte distincte ale ICR Tel Aviv, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna octombrie în Israel, dar care au fost anulate în urma atacurilor teroriste ale Hamas asupra teritoriului Statului Israel: lansarea volumului în limba ebraică Când moartea se aprinde în frunze de Ana Blandiana și recitalul lui Sorin Zlat din cadrul Festivalului Internațional Jaffa Jazz.

În Sala Mare a sediului ICR, Ana Blandiana va citi poezii din volumele sale Orologiul fără ore și Variațiuni pe o temă dată, apărute la Editura Humanitas. Selecția de poezii traduse în limba ebraică de Moshe Itzhaki în colaborare cu Paul Farkaș a fost publicată sub titlul Când moartea se aprinde în frunze în anul 2021 la Editura Keshev LeShira, într-o ediție îngrijită de Rafi Weichert, editor-șef. Paul Farkaș va transmite publicului un mesaj video în cadrul evenimentului de la Sala Mare a ICR. Recitalul poetic este urmat de concertul Sorin Zlat Duo – pian și voce (Mihaela Alexa). Sorin Zlat este pianist de jazz, clarinetist clasic, compozitor și aranjor, care a creat un repertoriu ce cuprinde piese de jazz standard și compoziții personale care variază de la muzică latină la jazz, pop și muzică clasică. Sorin Zlat va interpreta la pianul Steinway pus la dispoziția ICR de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

×