x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    29 Feb 2008   •   00:00

• Mâine(Editura Polirom) • Căile inimii(Editura Trei) • Lumea văzută de Garp • (Editura Rao) • Raportul comisiei 9/11(Editura Allfa)

Mâine

Editura Polirom. Volumul este o lungă destăinuire adresată de o mamă copiilor ei, atât de dureroasă şi de şocantă, încât s-ar putea ca aceştia să se dove­dească incapabili s-o asculte. În adâncul nopţii, în liniştea casei adormite, Paula Hook îşi rememo­rează întreaga existenţă, anticipând revelaţia care va schimba pentru totdeauna viaţa membrilor familiei. Aşa cum a dovedit cu “Lumina zilei”, Graham Swift este maestru în dozarea acţiunii, în construirea cu migală a unui mister ce se dezvăluie lent şi tensionat.

 

Căile inimii

Editura Trei. O poveste de dra­gos­te pasională între doi oameni pe care aparent îi leagă prea puţine lucruri: ea, intelectuală cu aer parizian şi po­zi­ţie universitară, el – simplu marinar, frumos, puternic, tandru, dar mai pu­ţin sofisticat. Totul începe într-o va­can­ţă de vară, când, brusc, antipatia din copilărie dintre cei doi va fi înlo­cui­tă de o atracţie irezis­tibilă. Îmbră­ţi­şări complicate, întâlniri în locuri tainice, îndepărtate – iată tot ce va oferi destinul acestei legături nesigure şi supreme.

 

Lumea văzută de Garp

Editura Rao. T.S. Garp este fiul bas­tard al lui Jenny Fields, o feministă excentrică şi neortodoxă care se stră­duieşte din răsputeri să-i dea fiului ei o educaţie nonconformistă. Dar orice efort în acest sens stârneşte în Garp noi temeri şi fobii. Singurul lucru pe care fiul ei şi-l doreşte din tot sufletul este să devină scriitor şi să ducă ală­turi de familia lui o viaţă normală şi liniştită. Momentul în care i se publică cel dintâi roman coincide însă cu apari­ţia pri­mului manifest feminist al mult mai celebrei sale mame, motiv pentru care intră în război cu ea şi cu tot ceea ce putea reprezenta o ameninţare pentru ­familia lui.

 

Raportul comisiei 9/11

Editura Allfa. 11 septembrie 2001 a reprezentat cea mai neagră zi din istoria Americii, o zi în care şocul, suferinţa şi teroarea s-au împletit. Cum de a fost posibilă o astfel de tragedie şi ce poate fi făcut pentru a împiedica repetarea ei? Pentru a răspunde acestor întrebări, Congresul SUA şi preşedintele George W. Bush au creat în noiembrie 2002 Comisia Naţională pentru investigarea atacurilor teroriste împotriva Statelor Unite, cunoscută drept Comisia 9/11. Această comisie independentă a avut drept scop investigarea faptelor şi a circumstanţelor privitoare la atacurile teroriste de la 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: carte