x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României la Eurovision 2021

Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României la Eurovision 2021

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Mai 2021   •   10:19
Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României la Eurovision 2021

Mai sunt doar opt zile până la startul Eurovision 2021, iar emoțiile artiștilor cresc de la o repetiție la cealaltă. Fiecare dintre ei concurează pentru un punctaj adunat din notele juriului și cele acordate de fani.

 

La ediția din acest an, punctajul acordat de juriul României va fi prezentat de o campioană: Cătălina Ponor va dezvălui decizia juraților din țara noastră.

 

Este o mare bucurie să susțin Romania din această postură inedită. Știu foarte bine ce înseamnă să îți reprezinți țara într-o competiție și emoțiile pe care le trăiești în acele momente. Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision!”, mărturisește marea gimnastă.

 

Marți, 18 mai, joi, 20 mai și sâmbătă, 22 mai, în epilogul semifinalelor și finalei transmise în direct la TVR, telespectatorii vor afla de la Cătălina Ponor punctajul acordat de juriul României, artiștilor din concurs.

 

Până atunci, publicul din țară rămâne conectat la atmosfera Eurovision prin emisiunea „Destinația Eurovision”. În fiecare seară, la TVR 1, de la ora 20.50, urmărim povestea participării României la ediția numărul 65 a concursului. Gazda emisiunii, Sonia Argint, prezintă, în premieră și în exclusivitate, imagini din culisele evenimentului și din capitala Eurovision 2021.

 

Telespectatorii Televiziunii Române se vor reîntâlni cu marea campioană a gimnasticii românești în această seară, de la ora 21.00, pe TVR 2, la „Rețeaua de idoli”, unde Cătălina Ponor a fost invitata Irinei Păcurariu într-o ediție eveniment.

 

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai și va fi difuzat în direct la TVR. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

 

***

 

Considerată caz unic în istoria gimnasticii românești, Cătălina Ponor a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Atena 2004, Londra 2012 și Rio 2016.

A petrecut aproape 20 de ani în sala de gimnastică. Prima dată s-a retras din activitatea competițională în 2007, dar a revenit în forță după o pauză de patru ani, în 2011, sub îndrumarea antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, la rândul lor proaspăt reveniți la lot. În 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, devenind prima gimnastă din România care a urcat pe podiumul olimpic la 25 de ani fără câteva zile. După Londra, s-a retras din nou din activitatea competițională.

 

***

 

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 38 de țări.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

 

 

 

 

×