x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Concursul Internațional de Arte Plastice “Martha Bibescu” - o competiție a excelenţei valorice

Concursul Internațional de Arte Plastice “Martha Bibescu” - o competiție a excelenţei valorice

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Apr 2022   •   11:52
Concursul Internațional de Arte Plastice “Martha Bibescu” - o competiție a excelenţei valorice

Noi parteneri la Concursul Internațional de Arte Plastice “Martha Bibescu”.

Arcub și Heidi Chocolate se alătură Concursului Internațional de arte plastice care poartă numele prințesei Martha Bibescu, una din cele mai distinse personalități ale aristocrației europene a secolului al XX-lea.Competiția ajunsă la cea de-a treia ediție și organizată de Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești se adresează iubitorilor libertății absolute reprezentată de imaginație, în încercarea de a descoperii noi talente îndrăgostite de universul culorilor, al formelor.

Concursul se desfășoară exclusiv on-line, iar participanții, fără limită de vârstă, sunt împărțiți pe 3 categorii de vârstă. Până pe 7 mai, fotografiile lucrărilor (pictură, desen, tehnici mixte) și documentele necesare înscrierii mai pot fi trimise în pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com.

Din juriu fac parte nume importante ale culturii române: academicianul Mircia Dumitrescu sau pictorul Gheorghe Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici.

Lucrările premiate vor fi expuse în casa prințesei Martha Bibescu, în spațiile încărcate de frumos și de istorie ale Palatului Mogoșoaia, iar vernisajul va avea loc în deschiderea Mogoșoaia ClasicFest – Culturile lumii - 2022, pe 28 mai 2022.

Artistul care va realiza cea mai valoroasă lucrare din concurs va fi invitatul lui Sebastian Crăciun, în cadrul emisiunii Cult Top de la Radio România Cultural.

×