x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Evenimentele lunii august în Timișoara

Evenimentele lunii august în Timișoara

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Aug 2024   •   13:00
Evenimentele lunii august în Timișoara

În august, Timișoara va prinde viață cu „City Celebration”, un eveniment de neratat care va umple orașul de bucurie și energie. Între 16 și 18 august, orașul va fi locul unde muzica și cultura se întâlnesc pentru a crea momente memorabile.

Vizitatorii și locuitorii se vor putea bucura de spectacole de excepție oferite de artiști internaționali renumiți, printre care Passenger și Rita Ora, dar și de o grămadă de activități și expoziții.

Următoarele evenimente fac parte din Moștenirea Timișoara 2023, parte a Programului Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”

Până pe 17 august, Casa ISHO din Timișoara (Bd. Take Ionescu, nr. 46C, etaj 1) găzduiește expoziția „The Side of Paradise” a artistului Marius Bercea. Vizitatorii pot admira lucrările sale inovatoare într-un spațiu dedicat artei.

ARChA (Bd. Mihai Viteazu, nr. 1b) este locul unde, până pe 31 octombrie, Facultatea de Arhitectură și Urbanism expune „Future Days”. Expoziția aduce în prim-plan proiectele și viziunile inovatoare ale studenților, conturând viitorul arhitecturii și urbanismului.

Pe 3 și 10 august, de la ora 11:00 și respectiv 19:30, Hala C7 (Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 43) va găzdui „Poiana Prieteniei”, un spectacol de teatru dedicat copiilor. Este ocazia perfectă pentru cei mici să se bucure de o poveste plină de magie.

Între 8 și 15 august, la ora 20:00, Indecis Artist Run Space un organizează expediții la Rezervația Ornitologică din Satchinez pentru cei ce iți doresc să descopere biodiversitatea locală și să observe păsările într-un cadru natural spectaculos.

Sinagoga din Cetate va fi locul unde pe 11 august, de la ora 19:00, Yves Rechsteiner și Henri-Charles Caget vor aduce un tribut special muzicii lui Mike Oldfield, Genesis și Frank Zappa, cu o combinație unică de orgă și percuție.

Pe 17 august, Parcul Civic va fi locul unde muzica și sportul se întâlnesc pentru „Celebrarea Orașului”! De la ora 19:00, se va cânta în ritmuri cunoscute la concertul Zdop și Zdup, urmat de Passenger la 20:15 și Rita Ora la 22:00. Între timp, terenurile de baschet din Uszoda (Parcul Central) și Bd. Vasile Pârvan vor găzdui turneul de baschet 3x3, cu startul la ora 9:00.

Biserica Romano-Catolică Sf. Ecaterina va găzdui un recital de muzică sacră pe 21 august, începând cu ora 19:00. Orgile Cetății vor răsuna în acest cadru istoric și vor oferi o seară plină de armonii divine și emoție spirituală.

Pe 24 august, la Hala C7 de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 43 va avea loc „Ferma veselă”, un spectacol dedicat celor mici. De la ora 11:00, copiii sunt invitați să se distreze alături de personaje simpatice și să trăiască o aventură pe cinste.

Următoarele evenimente fac parte din oferta culturală generală a Timișoarei.

Expoziția „Andrei Arion” poate fi vizitată la Kunsthalle Bega, pe Circumvalațiunii nr. 10, până pe 14 septembrie, iar publicul este invitat să descopere lucrările artistului într-un spațiu dedicat artei contemporane, deschis publicului din 21 iunie.

Pe 4 august, de la 20:00, În Spatele Casei, la FITT, strada Arieș 19, trupa Fără Zahăr pregătește „Nevralgii de vară” ce promite să fie o seară plină de umor și energie.

Codru Festival își va deschide porțile între 30 august și 1 septembrie la fosta grădină ZOO (Pădurea Verde), unde ne așteaptă 3 zile de muzică și distracție în mijlocul naturii.

Pe 16 august, Casa Artelor din Timișoara va fi gazda celei de-a IX-a ediții a „Les Films de Cannes à Timișoara”. Începând cu ora 19:00, publicul va avea ocazia să vizioneze o selecție de filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes.

Caravana TIFF Unlimited se oprește la Iulius Mall între 16 și 18 august! În această perioadă, iubitorii de film vor avea ocazia să se bucure de proiecții de filme premiate și apreciate.

Pe 17 august, de la ora 12:00, FABER se transformă într-o locație splendidă pentru Festivalul „Secrete Întrețesute” - Festival de Cartier.

Pe 18 august, Pavilionul Riverside din Parcul Copiilor va prinde viață cu „Baroque Watermusic II,” începând de la ora 12:00. Tot în aceeași zi, de la ora 11:00, Muzeul Apei de pe Calea Urseni nr. 26 va găzdui concertul educațional „Classikid,” dedicat celor mici și pasionați de muzică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×