x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Exclusiv - Lui Jimmy Pop (Bloodhound Gang) ii plac DM si Metallica

Exclusiv - Lui Jimmy Pop (Bloodhound Gang) ii plac DM si Metallica

de Alex Revenco    |    24 Iun 2006   •   00:00
Exclusiv - Lui Jimmy Pop (Bloodhound Gang) ii plac DM si Metallica

Jimmy Franks Recording Company este casa de productie a lui Jimmy Pop, solistul de la Bloodhound Gang. Aici au fost produse primele patru albume HIM, trupe noi (Dicamillo Sisters, Helltrain, Isabelle’s Gift) si propria formatie.

Jurnalul National: Publicul de la concertele Bloodhound Gang e format, in egala masura, din tineri si adulti…
Da, asta e lucrul interesant la Bloodhound Gang, indiferent de varsta, vin oameni carora le place sa rada, sa bea si sa se distreze. Deci poti fi de 15 sau de 50 de ani, e cam acelasi lucru, e ca un fel de circ, unul foarte stupid. Deci varsta nu conteaza, am fost de exemplu cu parintii mei la spectacole, au stat intr-un sector privat, cu totii, parintii nostri, unchi si matusi, s-au distrat si ei, ma rog, mai putin decat noi…

Ati cantat pe aceeasi scena cu grupuri mari si foarte mari. Cum a fost?
La ultimele concerte pe care le-am avut, inainte de Bucuresti, am cantat in deschidere la diferite trupe. Acum doua zile la Guns n’ Roses si Tool, a fost distractiv…

Trupe cool

Am mai cantat si pentru Metallica de cateva ori, a fost foarte distractiv... Depeche Mode, imi plac si ei, deci as putea spune ca Metallica si Depeche Mode sunt probabil cei mai buni. Trupe foarte diferite, dar foarte cool.

"Fire Water Burn" este pentru Bloodhound Gang ca "Satisfaction" pentru Stones?
Stai sa vedem, nu e chiar asa… diferenta dintre Bloodhound Gang si Rolling Stones este ca noi cantam cam o ora, iar Rolling Stones concerteaza timp de trei ore si toata lumea stie toate versurile.

Dar si la "Fire Water Burn" toata lumea cunoaste versurile.
Da, e adevarat, dar am mai avut o melodie, despre mamifere, care a prins si ea foarte bine si "The Ballad Of Chasey Lain". Dar "Fire … " a renascut, dupa ce a fost pe coloana sonora a filmului lui Michael Moore, "Fahrenheit 9/ 11" ... a devenit deodata melodia care o auzeai nonstop la radio (…)

Cum reusesti sa pastrezi Bloodhound Gang, deoarece astazi, in 2006, esti singurul membru original al formatiei? Ca Axel Rose la Guns n’ Roses…
De fapt s-a intamplat asa: la inceput am fost doi tipi cu microfoane si un radio. Si cand unul a plecat, Loupus, chitaristul nostru, a devenit cel care lucra la radio pentru mine, stii? Atunci, managerul mi-a zis: "De ce cantati la un radio? Faceti impreuna o trupa!" Astfel au aparut Jared, Q-Ball (DJ-ul) si cel de la clape. Acest Bloodhound Gang a fost din anul 1996, dar cu trei tobosari diferiti…

Ce muzica asculti, ce iti place?
Mie-mi plac toate genurile de muzica, de la Modern Jazz Quartet la Slayer. Exista si mult gunoi dupa parerea mea, multa muzica proasta. Dar sunt destui si cei care fac muzica adevarata, de exemplu In Flames e o trupa foarte interesanta… Stii trupa HIM? Sunt un fan HIM…, de fapt eu produc CD-urile lor in America. I-am cunoscut in Europa si cand m-am intors in SUA nu am gasit discuri cu ei. Am baut intr-o seara cu Ville Valo si i-am spus: "Daca esti de acord, o sa va scot eu albumele in America". Asa am scos primele patru albume HIM in SUA, iar Warner Brothers pe urmatoarele patru.

HIM

Mi-am facut propria casa de productie, unde am scos HIM si alte trupe. Am spus ca-mi plac tot felul de lucruri, ma intereseaza muzica folk din toate tarile… In seara asta o sa fie si niste trupe rock romanesti, una dintre ele am auzit ca ar fi un fel de Goo Goo Dolls… Lupus, chitaristul nostru, a ales trupele din seara asta, trupele romanesti. A downlodat muzica, a ascultat-o si a copiat-o. Noi alegem care trupe sa cante in deschidere, iar Lupus are de lucru, pentru ca face asta in fiecare oras in care cantam: alege niste trupe locale.

Ce poti spune de cel mai recent album Bloodhound Gang?
Am vrut sa incercam ceva foarte ciudat si am zis: "Hai sa facem o melodie cu ritm de hip-hop, chitari gen Johnny Cash, sunet Depeche Mode si solistul ca la HIM". Si a iesit cum am vrut, dar nimanui nu i-a placut, oricum a fost distractiv, am reusit o combinatie din toate alea.
×
Subiecte în articol: cultura trupe bloodhound gang bloodhound gang