x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Experiențe memorabile în luna ianuarie la ARCUB

Experiențe memorabile în luna ianuarie la ARCUB

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Ian 2024   •   09:00
Experiențe memorabile în luna ianuarie la ARCUB

ARCUB ți-a pregătit o experiență memorabilă – expoziția „Universul lui Salvador Dalí”.  În același timp, spectacolul de teatru Cineva are să vină, în regia lui Chris Simion-Mercurian, beneficiază de două noi reprezentații pe 22 și 23 ianuarie la Sala Mare.

UNIVERSUL LUI SALVADOR DALÍ

ARCUB prezintă, în premieră în România, cea mai amplă expoziție cu lucrări autentice Salvador Dalí.

„Universul lui Salvador Dalí” este o călătorie unică în imaginarul dalinian, o testare a limitelor raționalului, unde ceasurile care se topesc, cârjele, sertarele, feminitatea – repertoriul artistic emblematic al lui Dalí – creează o veritabilă experiență suprarealistă. În plus, expoziția oferă o experiență interactivă prin intermediul tehnologiei moderne, permițând vizitatorilor să interacționeze virtual cu câteva dintre cele mai cunoscute lucrări și simboluri daliniene și să exploreze detaliile ascunse ale operelor sale.

Cineva are să vină

22, 23 ianuarie 2024 | ora 19.00 | Sala Mare

Spectacolul de teatru contemporan „Cineva are să vină”, regizat de Chris Simion-Mercurian, revine pe 22 și 23 ianuarie la Sala Mare de la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Drama psihologică scrisă de autorul norvegian Jon Fosse, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură 2023, îi aduce pe scenă pe Ofelia Popii, actrița distinsă de trei ori cu Premiul UNITER, și pe Ciprian Scurtea, actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Excelenta producție spune povestea unui cuplu aflat în impas. El și Ea – un cuplu ca oricare altul, cu visuri, idealuri, nesiguranțe – pășesc pragul unei case retrase, pe malul mării, cu scopul de a se regăsi. Realitatea pare să fie ușor diferită. Îi așteaptă o pustietate greu de suportat și o presimțire că cineva o bântuie pe Ea. Spectacolul mizează pe mister și suspans, în căutarea esențelor. Un teatru al tăcerilor, o poveste despre (ne)comunicare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Credit foto: Cristina Adam

 

×