x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Fericire de "Vama Veche"

Fericire de "Vama Veche"

de Alex Revenco    |    11 Iun 2006   •   00:00
Fericire de "Vama Veche"

Noul album Vama Veche este pro-dus de Agentia de vise, s-a gasit de vanzare la Sala Palatului. Discul contine 12 piese, muzica este compusa de grup, iar versurile de Tudor Chirila, cu o singura exceptie: "Blood In Blue" (Accesand articolul puteti asculta piesa ce da titlul discului)

Inregistrarile (si mixajele) au fost facute in studiourile VDV, Voltart, Magic Sound si Vama Veche.

Influenta studiourilor este determinanta, "batalia" fiind dusa intre chitara lui Eugen (acasa la Vita de vie) si clapa lui Bobita (acasa la Voltaj). Rezultatul? O evidenta schimbare de sound a grupului Vama Veche, care a "echilibrat" situatia. Chitara nu este prea in fata (cu exceptia piesei "Buze blonde" ce nu va fi difuzata de FM-urile speriate), iar clapele sunt mult mai blande pe disc, in comparatie cu ce se canta live.

DRAGOSTE. "La radio" este un cantec cu o ironie acida la nazuintele semenilor (garaj cu doua masini si copii la Scoala Americana), "Alt oras" - despre nebunia inconjuratoare (parcare pe trotuare, mitocanii claxoneaza, gunoaie) si dorinta de schimbare (un alt oras unde oamenii zambesc). "Cu tine" e o delicata poveste de dragoste, iar "Cantec prost" - una de despartire - , in ciuda unor placute amintiri.

CURVE. "Prietenii" sunt buni pentru ca ii ai tot timpul, chiar si atunci cand te indragostesti de cine nu trebuie, "Curvelor cu drag", dedicatie adusa acelora care "nu pun intrebari, nu vor sa stie unde ai fost aseara", care "sustin si salveaza casnicii" (Chirila). "Vino sa visam sub apa" e din alt "film", compusa anul trecut, in stilul "clasic", cu dor de mare, vacanta, dragoste. "Blood in Blue" e cantata si compusa de Traian intr-un moment special, atunci cand a aflat ca sotia e insarcinata. "Boogie" are o tenta jazzy, despre placerea de a face dragoste oricand si peste tot (in parcuri, lift, la cinema, pe Arcul de Triumf etc.) "Zmeul" ne arata radacinile blues ale lui Caminschi, "Buze blonde" are un inceput hard rock diluat pe parcurs, "Fericire" o invitatie la redescoperirea bucuriilor simple.

Noul CD - Fericire... dar in date tehnice


Noul album Vama Veche, produs de Agentia de vise, s-a gasit de vanzare la Sala Palatului, la un pret promotional, de 20 RON, tirajul urmator fiind, in curand, disponibil in magazine.
Discul contine 12 piese, muzica este compusa de grup, iar versurile de Tudor Chirila, cu o singura exceptie: "Blood In Blue", Traian Balanescu. Sorin Tanase, Eugen Caminschi si Bobby Stoica au imprimat si editat CD-ul.

×
Subiecte în articol: cultura