x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Marisa Abela devine Amy Winehouse în filmul biografic "Back to Black"

Marisa Abela devine Amy Winehouse în filmul biografic "Back to Black"

de Redacția Jurnalul    |    14 Ian 2023   •   07:20
Marisa Abela devine Amy Winehouse în filmul biografic "Back to Black"
Sursa foto: Hepta

Actrița britanică Marisa Abela o va întruchipa pe Amy Winehouse într-un film biografic despre regretata cântăreață, filmările urmând să înceapă luni la Londra, a anunțat compania de producție și distribuție Studiocanal, scrie Reuters.

Intitulat "Back to Black" și regizat de cineastul britanic Sam Taylor-Johnson, filmul se va axa pe "anii plini de viață ai lui Winehouse, trăiți la Londra la începutul anilor '80, și pe călătoria ei intensă spre faimă".

Câștigătoarea a șase premii Grammy a murit din cauza unei intoxicații cu alcool în locuința sa din nordul Londrei, la 23 iulie 2011. Winehouse, care s-a confruntat cu probleme legate de alcool și droguri în mare parte din cariera sa, avea 27 de ani.

Au existat speculații cu privire la cine ar urma să o interpreteze pe cântăreața din "Rehab" și "Back to Black". Vedeta în ascensiune Abela, în vârstă de 26 de ani, este cunoscută pentru serialul de televiziune "Industry", despre un grup de absolvenți care concurează pentru un loc de muncă la o bancă de investiții de top.

Marisa Abela s-a născut pe 7 decembrie 1996 în Brighton, East Sussex, Anglia, Marea Britanie. Este o actriță cunoscută și pentru rolurile sale din Cobra (2020) și Rogue Agent (2022).

Taylor-Johnson este cunoscut pentru că a regizat primul film "Fifty Shades of Grey", o adaptare după trilogia de cărți de succes, drama "A Million Little Pieces", precum și episoade pentru serialele de televiziune "Gypsy" și "Solos".

Considerată una dintre cele mai talentate cântărețe ale generației sale, moartea prematură a lui Winehouse a zguduit lumea muzicală. Au fost realizate mai multe documentare despre ea, cel mai recent fiind narat de mama ei și difuzat de postul britanic BBC în 2021, pentru a marca 10 ani de la moartea cântăreței.

Un documentar din 2015, "Amy", i-a adus regizorului Asif Kapadia un premiu Oscar, deși, la vremea respectivă, tatăl cântăreței, Mitch Winehouse, l-a calificat drept înșelător și a declarat că familia s-a disociat de acest film.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×