x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Doliu în lumea artei. Un cunoscut scriitor și scenarist s-a stins din viață

Doliu în lumea artei. Un cunoscut scriitor și scenarist s-a stins din viață

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2023   •   14:15
Doliu în lumea artei. Un cunoscut scriitor și scenarist s-a stins din viață
Sursa foto: facebook

Scriitorul și scenaristul Adrian Lustig s-a stins din viață. El a fost soțul prezentatoarei tv, Eugenia Vodă.

Moderatoarea emisiunii "Profesioniştii", Eugenia Vodă, a fost căsătorită cu scriitorul și scenaristul Adrian Lustig. Acesta urma să împlinească 70 de ani pe 29 septembrie, scrie dcnews.ro.

El a scris scenariile mai multor filme cunoscute, printre care Nunta mută (2008), Minte-mă frumos (2012), Lindenfeld, o poveste de dragoste (2013), „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2017), "Funeralii fericite" (2013). Ultimul a fost pentru pelicula "Nunți, botezuri, înmormântări", de pe Netflix.

Adrian Lustig a scris și piese de teatru, "Poker", "Clinica", "Nepotu’", precum și romane, "Romanța cu stagiari", "Un loc pe roată", "Legea timiditații universale", "Un ceai cu tipele de sâmbătă".

"Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viaţă. Dac-aţi văzut “Nunta muta” sau “Funeralii fericite”, în care am jucat şi eu, ştiţi despre ce vorbesc. Dacă nu, puneţi mâna şi vedeţi-le. Păcat, mare păcat, da’ asta-i viaţa", a scris Serghei Niculescu Mizil pe Facebook.

                                             

                                             

×
Subiecte în articol: film eugenia voda Adrian Lustig