x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Draga Olteanu readuce iarna... bobocilor

Draga Olteanu readuce iarna... bobocilor

de Oana-Maria Baltoc    |    03 Mar 2010   •   00:00

Din ciclul "dacă doriţi să revedeţi", TVR 3 va difuza cele trei serii din Toamna, Iarna şi Primăvara bobocilor.



Această primă serie începe ofensiva filmelor europene la TVR 3, ca un răspuns al dorinţei telespectatorilor de a le (re)vedea. Astfel, vineri va fi difuzat filmul "Toamna bobocilor", sâmbătă "Iarna bobocilor", iar duminică "Primăvara bobocilor", de la 23:30 în fiecare din cele trei zile.

Actriţa Draga Olteanu Matei îşi aminteşte cu mare drag de munca la producţiile din anii '70: "Filmele au fost scrise de Petre Sălcudeanu şi regizate de Mircea Moldovan. De altfel, în prima piesă de teatru scrisă de Sălcudeanu în liceu am jucat eu cu Harry Brenciu (tatăl lui Horia Brenciu), o piesă cu subiect din mediul rural. Apoi, Petre Sălcudeanu, având o anumită înclinaţie către lumea satului, s-a gândit să alcătuiască un cuplu din mine şi Marin Moraru, cuplu pe care să-l urmărească de-a lungul a patru etape de viaţă.

De acolo şi titlurile filmelor: «Toamna bobocilor», «Iarna bobocilor», «Primăvara bobocilor» şi ceea ce ar fi trebuit să fie «Vara bobocilor»". Sâmbătă de la ora 18:00 este programat şi documentarul "Adevăratul, unicul Tarzan" (Germania 2004), în regia lui Florin Iepan. Documentarul îl evocă pe celebrul Johnny Weissmuller, născut la Timişoara şi devenit cunoscut în toată lumea, întâi ca sportiv de performanţă, apoi ca interpret al lui Tarzan, unul dintre cele mai iubite personaje din istoria filmului.

×
Subiecte în articol: film