Filmările pentru lungmetraje şi seriale pot fi reluate în Paris din 11 mai, cu anumite condiţii
Filmările pentru producţii TV şi cinematografice vor putea fi reluate în Paris din 11 mai, în prima fază de relaxare a măsurilor impuse în contextul pandemiei.
"Vorbim despre producţii precum 'Eiffel', de Martin Bourboulon, cu Romain Duris, şi serialul Netflix 'Arsène Lupin', cu Omar Sy, care au fost întrerupte brusc la jumătatea lunii martie. Ori de cele ca 'Tout s'est bien passé', de François Ozon, care trebuia să debuteze la jumătatea lunii martie - începutul lunii aprilie, în momentul autoizolării", a declarat Michel Gomez, delegat al Mission Cinéma Paris Film.
Totuşi, primăria şi prefectura din Paris au impus condiţii draconice pentru reluarea filmărilor, ceea ce limitează procesul de producţie.
În ceea ce priveşte locurile de filmare, sunt autorizate doar străzile şi podurile, nu şi parcurile, grădinile, cimitirele, canalele Senei, stadioanele, monumentele publice, biserici, muzee, biblioteci etc. Sunt interzise, de asemenea, filmările cu drone.
Echipele de filmare vor fi limitate la 50 de persoane, tehnicieni şi actori, iar echipamentele de producţie trebuie să fie uşoare, pentru că sunt interzise camioanele folosite de obicei la filmări. Se poate obţine însă autorizaţia de staţionare pentru filmările în interiorul unor locuri private sau publice, cu condiţia să fie respectate regulile de distanţare fizică impuse de autorităţi.
Însă, subliniază Michel Gomez, citat de Le Figaro, companiile de asigurări sunt cele care vor întârzia cel mai mult reluarea activităţii.
Producătorii trebuie să fie protejaţi în cazul în care filmările sunt întrerupte de un virus, de exemplu, dacă se înregistrează un al doilea val de infectări. Potrivit lui Gomez, firmele de asigurări nu par să aibă intenţia să acopere acest risc.
(sursa: Mediafax)

Ştiri din .ro
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Române
Sibiu – prima destinație din itinerariul expoziției ”Eroii care au făcut Istorie”

De Ziua Culturii Naționale, Teatrelli sărbătorește arta imaginii pe scena lumii, într-o ediție specială dedicată scenografiei în seria „Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu”
Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Televiziunea Română

ZIUA CULTURII NAȚIONALE. Mirel Taloș: „Creativitatea românească ne menține pe harta lumii în orice timpuri“

De Ziua Culturii Naționale - maraton de spectacole lectură, la Teatrul Național Târgu-Mureș
